De mooiste beelden van de aarde gemaakt vanuit de ruimte
De aarde zoals je hem nog nooit gezien hebt
Vakantiegangers posten graag kiekjes van exotische locaties op sociale media. Maar vandaag tonen we je iets compleet anders, namelijk enkele van de meest fascinerende foto's die gemaakt zijn door het internationale ruimtestation ISS. Dit is de planeet aarde zoals je haar nog nooit gezien hebt!
Hier kun je de natuurlijke kleuren bewonderen van de Abaco-eilanden, die in het noorden van de Bahama's liggen. Hieronder vallen de hoofdeilanden Great Abaco en Little Abaco.
Foto: NASA
Dit is de hemel boven de Verenigde Staten. Door naar foto's als deze te kijken, zien we duidelijk hoeveel van de planeet door kunstlicht wordt bedekt.
Foto: NASA
Op deze foto loopt de rivier Susquehanna door de Appalachen. De foto werd genomen door de bemanning van het ISS.
Foto: NASA
Hier kun je de Bombetokabaai in noordelijk Madagascar bewonderen, waar het zoute water van de Straat van Mozambique samenvloeit met de rivier Betsiboka.
Foto: NASA
Deze foto, genomen vanuit het internationale ruimtestation ISS, toont het blauwgroene water rond de Bahama's. Prachtig toch?
Foto: NASA
In de ochtend van 22 juni 2019 barstte de Raikoke-vulkaan uit. De bemanning van het ISS slaagde erin deze adembenemende foto te maken.
Foto: NASA
Deze foto, gemaakt door commandant Alexander Gerst vanuit het ISS, laat ons de volle omvang van de creatieve schoonheid van Moeder Natuur ervaren.
Foto: NASA
Foto's uit de ruimte onthullen ook hoe we de planeet aan het vernietigen zijn. Hier zien we hoe verwoestend de ontbossing in Madagascar is.
Foto: NASA
Deze foto werd aan boord van het ISS genomen toen het station boven de Braziliaanse kust zweefde. Wat een belevenis een zonsopgang in de ruimte te zien!
Foto: NASA
Hier zie je een ijsberg van 11 ton voor de kust van Innaarsuit, een klein eilanddorpje in het noordwesten van Groenland.
Foto: NASA
Deze indrukwekkende opname werd gemaakt door Ricky Arnold, een astronaut van de NASA.
Foto: NASA
Nog een nachtfoto, dit keer van de lichten van steden in Noord-Europa. De foto werd genomen in de buurt van het Kanaal.
Foto: NASA
Astronaut Samantha Cristoforetti maakte een prachtige nachtfoto van Napels, waarop de door de Vesuvius ontstane leegte te zien is.
Foto: NASA
Parijs, rond middernacht (plaatselijke tijd) op 8 april 2015. Het is geen toeval dat het de 'Stad van het licht' wordt genoemd!
Foto: NASA
Deze foto, genomen op 16 april 2016 door de NASA-satelliet Landsat 8, geeft een totaalbeeld van de Kaspische Zee rond de Tjoeleni-eilanden.
Foto: NASA
Het lijkt op een schilderij. Het is echter een foto uit 2017, genomen vanuit de ruimte, waarop sneeuwjachten te zien zijn rond de rivier Dnjepr, die van Rusland naar de Zwarte Zee stroomt.
Foto: NASA
De beschermde gebieden van de wereld verkennen vanuit de ruimte: het Nationaal park Egmont in Nieuw-Zeeland van het internationale ruimtestation ISS.
Foto: NASA
Op deze foto is de tropische storm Ida gefotografeerd terwijl die over het zuiden van de Verenigde Staten trekt, over het grondgebied van zuidoost Louisiana, zuid Mississippi en het zuiden van Alabama.
Foto: NASA
Deze foto werd op 26 juli 2014 gemaakt door een van de bemanningsleden van het internationale ruimtestation ISS. Je ziet het Iberisch schiereiland 's nachts in al zijn glorie verlicht.
Foto: NASA
Als je goed naar deze foto kijkt, zie je de uitbarsting van de Etna op Sicilië, die op 19 maart 2017 plaatsvond. ESA-astronaut Thomas Pesquet deelde het met deze woorden: "Etna, op Sicilië. Op dit moment is de vulkaan aan het uitbarsten en 's nachts is de lava vanuit de ruimte zichtbaar!"
Foto: NASA
Dit hemelse uitzicht op de atmosferische gloed van de aarde en de Melkweg werd vastgelegd door de camera's van het ISS toen het station in een baan boven Australië draaide.
Foto: NASA
Terwijl de klimaatverandering de meeste gletsjers van de planeet laat smelten, ondermijnt de Hubbard-gletsjer deze tendens door langzaam steeds groter te worden.
Foto: NASA
Het is moeilijk te geloven, maar deze foto toont een van de vele binnenmeren van Tibet: Dazecuo. In de ijstijd was de streek aanzienlijk natter en waren de meren hier eveneens veel groter.
Foto: NASA
En dit is de allerbeste manier om te eindigen! Dit is de planeet aarde in al zijn glorie. Wat een adembenemend uitzicht.
Foto: NASA
Geen opmerkingen:
Een reactie posten