woensdag 5 juni 2013

Steeds meer keelkanker door orale seks

ma 04 feb 2013, 12:20
|
lees voor

Steeds meer keelkanker door orale seks


AMSTERDAM - Orale seks zal er in de toekomst voor zorgen dat steeds meer Nederlanders last krijgen van keelkanker.

    Keelkanker wordt meestal veroorzaakt door roken of overmatig drankgebruik, maar kan ook worden veroorzaakt door orale seks. Daarvoor waarschuwt René Leemans, hoofd Keel- Neus- en Ooorheelkunde van het VUmc tegenover RTL Nieuws.
    De arts stelt dat het virus Humaan Papillomavirus (HPV) vaak ten grondslag ligt aan de ontwikkeling van kanker in de keel. HPV kan baarmoederhalskanker veroorzaken bij vrouwen, maar nestelt zich door orale seks dus ook steeds vaker in de keel.
    Een Amerikaanse studie wees in 2010 uit dat het aantal jonge mannen met keelkanker sterk was toegenomen als gevolg van orale seks. Nu luiden ook artsen in ons land de noodklok.
    Gerelateerde artikelen
    21-10: 
     
     
    do 21 okt 2010, 11:38

    Toename keelkanker bij mannen door orale seks

    AMSTERDAM - Al jaren proberen artsen meisjes aan te moedigen om zich te laten vaccineren tegen het Humaan Papillomavirus (HPV) dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken. Nu blijkt dat datzelfde virus steeds vaker keel- en nekkanker bij mannen veroorzaakt.

      Dit blijkt uit uitgebreid onderzoek in Europa en de Verenigde Staten, meldt ABC News. Uit het onderzoek komt naar voren dat het aantal jonge mannen met keel- en nekkanker sterk is toegenomen. Twintig jaar geleden werd ongeveer 20 procent van de orale kankertypes veroorzaakt door HPV. Nu is dat meer dan 50 procent. Daarom vinden artsen dat ook jongens tegen het virus ingeënt moeten worden.
      ”Dit type kanker kwam voorheen voor bij mannen van in de zestig die hun hele leven rookten en dronken. Nu zijn er steeds meer jonge mannen met keel- en nekkanker die nog nooit van hun leven hebben gerookt,'” aldus Dr. John Deeken, oncoloog.
      Volgens de specialisten ligt de oorzaak van de toename aan het veranderde seksuele gedrag (eerder seks, meerdere sekspartners en vaker orale seks). Ze hameren daarom ook op betere voorlichting.

      http://www.telegraaf.nl/vrouw/actueel/20353664/__Toename_keelkanker_bij_mannen_door_orale_seks__.html

      Foto: GettyImages.
      ma 03 jun 2013, 12:35 9 reacties

      Michael Douglas kreeg kanker van orale seks

      Doe jij in bed alles wat jouw partner wilt?


      LONDEN - Natuurlijk wil je dat je geliefde ook aan zijn trekken komt als jullie vrijen. Echter, misschien moet je voortaan wel twee keer nadenken, voordat je bepaalde behoeftes van je partner gaat bevredigen.

        Eerdere berichtgeving toonde al een stijging van kanker door orale sek.Nu komt de Amerikaanse acteur Michael Douglas (68) met de onthulling dat hij keelkanker heeft gekregen door het hebben van orale seks.

        HPV-infectie

        Dit vertelt hij in een openhartig interview met de Engelse krant The Guardian. Douglas, die al 12 jaar getrouwd is met actrice Catherina Zeta-Jones ontdekte in 2010 dat hij keelkanker had.
        Hij kampte met tandpijn en infecties waarvoor de dokters geen verklaring hadden. Bij de uiteindelijke diagnose drie jaar geleden vreesde hij het ergste, zo liet hij in het interview weten.

        Seks

        'Ik wil er niet te diep op ingaan, maar mijn ziekte werd veroorzaakt door het humaan papillomavirus,' aldus de acteur die schitterde in onder meer Basic Instinct en Fatal Attraction. 'Veel mensen dragen een variant van dit virus bij zich, maar slechts enkele types kunnen tot kanker leiden, waaronder degene waarmee ik besmet ben geraakt. Ik heb het virus opgelopen tijdens orale seks. Beste remedie blijkt ook weer het hebben van orale seks.'
        Lange tijd werd er gedacht dat orale seks relatief veilig was, echter de onderzoeken van de laatste jaren tonen aan dat dit zeker niet het geval is.
        De acteur heeft geluk gehad. Na een chemokuur, waarbij hij maar liefst 20 kilogram verloor, werd hij twee jaar geleden genezen verklaard.

        Cunnilingus

        Uit eerder onderzoek bleek dan 73% van de mannen aan cunnilingus ( likken van de vagina) doen. Fellatio (het pijpen) van de penis doen 64% van de vrouwen.
        Doe jij alles in bed voor jouw partner? Ben jij voorzichtiger geworden na bepaalde berichten in de media of vree je altijd al veilig met een condoom/ beflapje? Kan jij hier goed en open met jouw man over praten? Weet jij precies waar jouw grenzen liggen?
        Praat met ons mee!

        Weekendabonnement
        Proefabonnement,
        10 weken € 30,-!

        Geen opmerkingen:

        Een reactie posten