vrijdag 21 juni 2013

UPC begint test met wifi-hotspots

Foto: Ziggo
vr 21 jun 2013, 14:12 | 32 reacties

UPC begint test met wifi-hotspots

door Gabi Ouwerkerk
In navolging van Ziggo begint ook UPC met een test om draadloze modems van klanten in te zetten als wifi-hotspots. UPC heeft de gemeente Zutphen uitgekozen als proeftuin.

    Op 1 juli zal UPC de publieke wifi-functionaliteit op draadloze modems van klanten  in Zutphen aanzetten.  Internetklanten van UPC uit die gemeente kunnen dan eenvoudig en veilig via dit wifi-netwerk met hun mobiele apparaten het internet op, wanneer zij bij elkaar op bezoek zijn.
    UPC wil juist in Zutphen ervaring opdoen met de dienst, vanwege het grote aantal klanten dat beschikt over een draadloos modem van UPC. De test zal zich met name richten op de gebruikservaring en de technische werking van het wifi-netwerk. De resultaten gebruikt UPC uiteindelijk om de dienst in heel haar verzorgingsgebied aan haar internetklanten aan te kunnen bieden. Dat moet begin volgend jaar gebeuren. Ziggo is al begonnen met de landelijke uitrol van het wifi-netwerk.
    De dienst is eenvoudig in gebruik. Nadat klanten het registratieproces voor de dienst hebben doorlopen en zij hun mobiele apparaten hebben ingesteld, kiezen deze het wifi-netwerk van UPC wanneer dit beschikbaar is. Internetklanten hoeven met deze dienst niet langer hun eigen wachtwoorden te delen om andere internetklanten van UPC draadloos toegang te bieden tot het internet. Het wifi-netwerk is geheel gescheiden van het wifi-signaal voor privégebruik. Op één modem kunnen tot drie gasten tegelijkertijd inloggen.
    Klanten met een draadloos modem die de dienst liever niet aan hun gasten willen aanbieden, kunnen hun modem hiervoor afmelden. Zij kunnen dan zelf ook geen gebruik maken van het wifi-netwerk van UPC.
    Ads by Google
    Lees ook

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten