vrijdag 27 september 2024

Interessante auto's op de markt in 2024.

 

We gaan dan wel de tweede helft van het jaar in, maar er komen nog steeds een aantal interessante auto's op de markt in 2024.

©Autocar

Dit zijn de auto's waar u volgens ons op moet letten - en we geven u ook een voorproefje van een aantal auto's die pas later dit jaar op de markt komen, geïllustreerd door onze spionagefoto's en artistieke voorstellingen van hoe ze eruit zouden kunnen zien:


Abarth 600e©Autocar

De elektrische hot hatch crossover wordt het tweede elektrische voertuig van Abarth. Verwacht wordt dat hij de 152 pk motor van de Fiat 500e zal gebruiken en hij zal vrijwel zeker verkrijgbaar zijn in een reeks felle, opvallende kleuren.


Alpine A290©Autocar

Dit wordt een versie van de nieuwe Renault 5 elektrische auto met extra vermogen en remmen van de Alpine A110.


Alpine GTX-Over©Autocar

Dit wordt een kleine sportieve SUV op basis van het Megane EV-platform. De lancering is gepland voor 2025.


Alpine A390©Autocar

Zelfs een sportwagenfabrikant als Alpine kan SUV's niet eeuwig negeren, en zijn nieuwe A390 SUV zal in oktober als conceptcar worden gepresenteerd, voordat hij in 2025 in de verkoop gaat. Als zustermodel van de Nissan Ariya wordt een actieradius van ongeveer 300 kilometer verwacht.


Aston Martin Vantage Volante©Autocar

De nieuwe Aston Martin Vantage coupé werd in februari 2024 onthuld, met een krachtige 4,0-liter twin-turbo V8-motor van 656 pk en een aanzienlijk verbeterd interieur. Wij zijn er dol op. We verwachten dat de cabrioletversie later in 2024 wordt geïntroduceerd.


Aston Martin Valhalla AMR©Autocar

De productie van de Aston Martin Valhalla hypercar begint dit jaar en het bedrijf werkt nu al aan een versie voor op het circuit, de AMR. De auto zal in sommige opzichten visueel verschillen van de standaard Valhalla. Verwacht een prijskaartje van ongeveer 5 miljoen euro wanneer hij in 2026 te koop komt.


Aston Martin Vantage V12©Autocar

We hebben onlangs de nieuwe Aston Martin Vantage getest en vonden het een van de beste auto's die het bedrijf de afgelopen jaren heeft geproduceerd. We waren dus erg enthousiast toen we onlangs zagen dat deze nieuwe versie was getest op de Nürburgring, bestuurd door de Britse coureur Andy Priaulx. De auto heeft een enorme achtervleugel en we vermoeden dat het een nieuwe versie van de Vantage is met een V12-motor.


Audi SQ5©Autocar

De nieuwe Audi Q5 werd onlangs onthuld en de krachtige SQ5-versie komt eind 2024 als sportiefste variant in het nieuwe Q5-gamma. Het zal ook een van de laatste nieuwe benzine- en dieselauto's van de Duitse fabrikant zijn.


Audi Q7©Autocar

Audi is begonnen met het testen op de weg van een nieuwe derde generatie van zijn drie-rijige Q7 SUV. De SUV, die begin 2026 bij de dealers zou moeten staan, wordt een van de laatste diesel- en benzineauto's die Audi op de markt brengt. Het bedrijf is van plan om vanaf 2026 alleen nog maar elektrische auto's op de markt te brengen en tegen 2033 benzine- en dieselauto's volledig uit te faseren.

Er wordt ook een groter Q9-model verwacht.


Audi A7 Allroad©Autocar

We hebben dit model in Duitsland getest. Hij vervangt de A6 Allroad en zal verkrijgbaar zijn met conventionele motoropties. Vierwielaandrijving is standaard, en we verwachten dat de auto in 2025 op de markt komt als modeljaar 2026.


Audi RS6 E-tron©Autocar

Audi Sport zal de RS6 sedan nieuw leven inblazen als elektrische rivaal voor modellen zoals de onlangs geïntroduceerde BMW i5 M60 sedan en de Mercedes-AMG EQE 53 sedan.

We hebben onlangs ook de nieuwe stationwagonversie gezien. Beide modellen zouden in 2025 in de verkoop moeten gaan.


Audi RS7 E-tron©Autocar

We verwachten ook dat de RS6 een geoptimaliseerde versie krijgt, de RS7. Ook deze zou in 2025 op de markt moeten komen.


Audi Q6 Sportback 4x4 Dakar©Autocar

De grote Q8 e-tron SUV kreeg begin 2024 een speciale Dakar-versie, en nu lijkt het erop dat de kleinere Q6 e-tron ook een versie krijgt. De auto die we tijdens de test zagen, is ontworpen om Audi's deelname aan de beroemde rally te vieren. Hij heeft een hoge bodemvrijheid en is uitgerust met Toyo Open Country banden die ontworpen zijn voor off-road gebruik.

Het model zal naar verwachting in 2025 in de verkoop gaan.


Audi Q5 Sportback©Autocar

Audi heeft onlangs de nieuwe Q5 gepresenteerd, en tijdens een testrit hebben we een nieuwe versie van de Q5 Sportback gezien. Dit specifieke prototype is een plug-in hybride. De nieuwe Q5 zal in maart 2025 in de verkoop gaan, en we verwachten de Sportback in de zomer van 2025.


Audi Q3©Autocar

De nieuwe Q5 is al gepresenteerd, maar de nieuwe Q3 is nog niet te zien. We hebben hem onlangs tijdens tests in Duitsland gezien. Hij is langer dan de huidige Q3 en heeft compleet andere koplampen en achterlichten. We verwachten dat hij in maart 2025 in de verkoop gaat.


BMW I4 M EV©Autocar

Deze auto zou volgens de geruchten BMW's eerste elektrische M auto zijn. Hij heeft koolstofkeramische remmen die passen bij de vermoedelijk snelle acceleratie. Het prototype heeft een grilleontwerp dat lijkt op dat van de M3 CS en M4 CSL. Verwacht wordt dat hij in 2025 op de markt komt.


BMW M3 CS Touring©Autocar

De nieuwe BMW CS Touring is in ontwikkeling en hoewel we hem al in tests hebben gezien, is dit de eerste keer met de bekende CS koplampen, die amberkleurige dagrijverlichting hebben. Naar verwachting krijgt hij dezelfde 542 pk motor als de sedan. We verwachten dat het model begin 2025 in de verkoop gaat.


BMW 2 Serie Gran Coupé©Autocar

De volgende generatie van de BMW 2 Serie Gran Coupé zou eind 2024 gepresenteerd moeten worden. De prototypes die we in tests hebben gezien, hebben al wat van hun camouflage verloren, waardoor steeds meer van het ontwerp van de nieuwe auto zichtbaar wordt.


BMW X5©Autocar

Onlangs zagen we de volgende generatie X5 voor het eerst in München, getest op de openbare weg. Het lijkt erop dat het model BMW's nieuwe 'New Class' designtaal zal overnemen. Opmerkelijk is dat de auto geen deurgrepen heeft. We verwachten dit nieuwe model in 2026.


Chevrolet Corvette C8 Zora©Autocar

Vier prototypes van de Chevrolet Corvette C8 Zora zijn onlangs op de Nürburgring aangekomen om te testen. Deze nieuwe high-performance C8 zal het tweede model zijn dat een hybride systeem krijgt, na de C8 E-Ray, maar het hoofdvermogen zal komen van een 55,5-liter biturbo V8. Het totale vermogen zal rond de 1.000 pk liggen en de auto zal naar verwachting in de zomer van 2025 te koop zijn.


Citroen C5 Aircross©Autocar

Citroën bereidt zich voor op de lancering van een nieuwe versie van de C5 Aircross in 2025, die praktisch het vlaggenschipmodel van het bedrijf zal worden en voor het eerst met een elektrische motor zal worden uitgerust.

Citroën heeft beloofd om zich in de toekomst op meer mainstream modellen te richten. Als gevolg daarvan zal de traag verkopende C5 X niet worden vervangen, maar de populairdere SUV-telg van deze sedan zal in een nieuwe generatie overleven.


Dacia Bigster©Autocar

De Bigster is een 4,6 meter lange rivaal van de Ford Kuga die eind 2024 op de markt komt. Hij zal gebaseerd zijn op hetzelfde platform als de Nissan X-Trail en Renault Austral en zal veel waar voor zijn geld bieden. We hebben de auto onlangs getest in Zuid-Europa (foto).


DS Automobiles DS8©Autocar

Dit is het nieuwe vlaggenschip van DS, de elektrische SUV. We verwachten twee vermogensopties - een met ongeveer 200 pk uit een enkele motor en een andere met twee motoren die 300 pk produceren. De verkoop staat gepland voor begin 2025.


Ferrari EV©Autocar

Ferrari heeft nog niet onthuld hoe haar eerste elektrische voertuig eruit zal zien, maar het zal worden geleverd met eigen batterijen, motoren en elektronica. De CEO heeft met een prototype gereden, maar zei alleen: “Ik vind hem echt mooi”. Dit is hoe wij ons voorstellen dat hij eruit zou kunnen zien.


Ferrari F250 Hypercar©Autocar

Dit model zal een hybride zijn, zoals de meeste nieuwe supercars, en zal de prestatielat van Maranello opnieuw definiëren. Het is de opvolger van de LaFerrari, en we verwachten dat hij eind 2024 wordt onthuld en vanaf 2025 aan een paar gelukkigen wordt verkocht.


Ferrari F173 M - opvolger van de SF90©Autocar

We zagen deze auto onlangs tijdens testritten in Italië, waar hij voor het eerst de volledige carrosserie droeg. Het is de opvolger van het SF90-model en zal net als de SF90 een hybride motor hebben. We verwachten dat hij in 2025 op de markt komt.


Ferrari EV©Autocar

Deze auto ziet er misschien uit als een Maserati Levante, maar onder de motorkap zit een nieuw chassis van Ferrari voor elektrische voertuigen - de vier uitlaatpijpen zijn dummy. Het is mogelijk dat dit het begin is van Ferrari's ontwikkeling van een volledig elektrische SUV, maar het is nog erg vroeg.


Ford Fiesta©Autocar

Ford plant een nieuwe reeks kleine elektrische auto's, gebaseerd op een nieuw platform dat de Fiesta en Focus zal opvolgen, evenals de volgende generatie van de Puma. De nieuwe auto's zullen in 2026 op de Amerikaanse markt worden gelanceerd, voordat ze naar Europa komen. Ford CEO Jim Farley heeft duidelijk gemaakt dat hij wil concurreren met de Tesla Model 2 en het grote aantal goedkope elektrische auto's uit China.


Honda Passport©Autocar

Spionagefoto's van Honda's nieuwe middelgrote SUV suggereren dat hij een veel robuuster design krijgt dan het vorige model. Hij is merkbaar vierkanter en groter, en de hoekige laadruimte zou voor veel binnenruimte moeten zorgen.

We verwachten dat dit nieuwe model begin 2025 op de markt komt.


Hyundai Palisade©Autocar

Het ziet ernaar uit dat deze tweede generatie Palisade dezelfde designtaal zal volgen als de nieuwe Hyundai Santa Fe. We verwachten twee nieuwe motoren: een 2,5-liter hybride en een nieuwe 3,5-liter V6 met turbo. We verwachten deze auto in 2025.


Hyundai Ioniq 9©Autocar

Dit is Hyundai's nieuwe zevenzits elektrische auto, ontworpen als zustermodel voor de Kia EV9. Afgaande op de EV9 zou hij een praktische actieradius van ongeveer 480 kilometer moeten hebben. De verkoop wordt verwacht in 2025.


Hyundai Ioniq 6 N©Autocar

De N-divisie van Hyundai legt de laatste hand aan een nieuwe versie van de Ioniq 6 sedan, waarvan het bedrijf hoopt dat deze qua prestaties en dynamiek niet onderdoet voor de Porsche Taycan.

Hyundai ontwikkelt de Hyundai N als pionier op het gebied van high-performance elektrische voertuigen in Europa,” kondigde het merk onlangs aan. Onze klanten zullen profiteren van technologische ontwikkelingen die elektrische voertuigen in de toekomst nog aantrekkelijker zullen maken”.


JAGUAR GT EV©Autocar

Jaguar staat op het punt om zijn hele modellengamma te vernieuwen, want het merk is van plan om vanaf 2026 over te schakelen op volledig elektrische voertuigen. De eerste indicatie wordt gegeven in december 2024, wanneer een conceptuele versie van een nieuwe vierdeurs “GT” elektrische auto wordt gepresenteerd, die in 2026 in productie zou moeten gaan. Verwacht wordt dat de auto een actieradius van 700 kilometer, snellaadmogelijkheden en 575 pk zal hebben.


Jaguar XJ EV©Autocar

Jaguar onthult hierna een nieuwe elektrische sedan - in feite een vervanging voor de XJ, die in 2019 uit productie ging. We verwachten dat deze auto veel van dezelfde technologie zal hebben als de GT. De auto zal naar verwachting in 2028 op de markt komen.


Elektrische SUV van Jaguar©Autocar

En tot slot: we verwachten dat Jaguar rond 2028 een nieuwe grote elektrische SUV lanceert om te concurreren met auto's als de Bentley Bentayga en de Aston Martin DBX.


KIA EV4 Hatchback©Autocar

Deze auto werd in oktober 2023 als concept onthuld, en we hebben onlangs gezien hoe de nieuwe productieversie wordt getest. Deze nieuwe elektrische auto zal verkrijgbaar zijn als sedan en hatchback en is gebouwd op een nieuwe architectuur genaamd E-GMP. Er wordt een actieradius van 400 mijl verwacht en de auto zal in 2025 op de markt komen. Er komt ook een sedanversie.


Kia K4 sedan©Autocar

De nieuwe KIA K4 werd tijdens de eerste tests gezien en zal in 2026 de KIA Ceed in Europa vervangen. In Amerika zal deze hatchback na de K4 sedan gelanceerd worden.


Lamborghini Temerario©Autocar

Lamborghini heeft de langverwachte opvolger van haar Huracán junior supercar onthuld: de Temeraire. De populaire 5,2-liter V10 die sinds 2003 het vlaggenschip van Lamborghini's supercars aandrijft, is weggegooid ten gunste van een nieuwe 4,0-liter V8 met dubbele turbo's en hulp van drie elektromotoren.

Het is een V-vormige lay-out, wat betekent dat de turboladers tussen de twee cilinderbanken zijn gemonteerd. Tussen de platte krukas van de motor en de transmissie is een motor gemonteerd.


Land Rover Discovery©Autocar

De verkoop van de Discovery heeft ernstig te lijden gehad onder de populariteit van zijn zustermodel, de Land Rover Defender. Daarom probeert het bedrijf de Discovery voor de zesde generatie opnieuw te positioneren, mogelijk door meer designelementen te introduceren die aan een MPV doen denken. De Discovery moet in 2025 op de markt komen.


Maserati MC20 Folgore©Autocar

Met deze elektrische sportwagen wil Maserati het gevoel van een V6-motor behouden, maar hem wel een adembenemende acceleratie geven, dankzij een voorspeld vermogen van 745 pk en een koppel van 1351 Nm. De lancering is gepland voor 2025.


Mercedes-AMG CLE 63©Autocar

De nieuwe Mercedes-AMG CLE 63 mild hybrid biedt krachtige prestaties, een vernieuwd interieur en een sportief design in vergelijking met de standaard auto. Een 3,0-liter zes-in-lijn benzinemotor met dubbele turbo levert 442 pk en 560 Nm koppel.


Mercedes-AMG E63©Autocar

De Mercedes-AMG verliest zijn V8-motor ten gunste van een in-line zescilinder plug-in hybride. De exacte cijfers zijn nog niet bekend, maar naar verluidt mikt AMG op meer dan 700 pk en 1200 Nm.


Mercedes-Benz AMG GT vierdeurs elektrische auto©Autocar

De nieuwe vierdeurs coupé GT wordt uitgerust met 1000 pk in een elektrische supersedan die binnenkort de testfase ingaat. Dit model, dat in 2025 op de markt komt, zal waarschijnlijk de krachtigste wegauto zijn die het bedrijf tot nu toe heeft geproduceerd.

We hebben hem onlangs weer gezien tijdens testritten, en hij is zeker erg laag en erg lang.

FOTO'S: Spionagefoto, ontwerp Autocar


Mercedes-Benz S-Klasse©Autocar

De modelseries EQS en S-Klasse worden rond 2029 samengevoegd en gaan verder met conventionele en elektrische aandrijfsystemen. De trage groei van de markten voor elektrische auto's heeft ertoe geleid dat Mercedes haar elektrificatie-inspanningen heeft vertraagd en de levensduur van haar conventionele motoren langer heeft verlengd dan verwacht.


Porsche Cayenne EV©Autocar

De volgende generatie van de Porsche Cayenne zal volledig elektrisch zijn. We hebben enkele van de eerste Cayenne EV's getest op de Nürburgring in 2023, maar we hebben de auto onlangs gezien tijdens wintertests in de buurt van de poolcirkel. De auto zal naar verwachting pas in 2025 officieel te zien zijn, als model van 2026.



Porsche 911 992 GT2 RS©Autocar

Deze auto mag dan wel verkleed zijn als GT3, maar het motorgeluid dat we op de Nordschleife hoorden, doet vermoeden dat het wel degelijk om een turbomotor gaat. We verwachten dat hij uitgerust is met een 4,0-liter motor, maar het is nog te vroeg om het zeker te weten - we verwachten dat dit model op zijn vroegst in 2026 op de markt komt.


Elektrische Range Rover©Autocar

De eerste elektrische Range Rover zal cruciaal zijn voor het bepalen van de verkoopvolumes en misschien voor het aantrekken van een nieuwe groep kopers van elektrische voertuigen. Het bedrijf beweert dat 16.000 mensen interesse hebben getoond in de aankoop van het nieuwe model.

We hebben onlangs de nieuwe volledig elektrische Range Rover EV getest op de Nürburgring. Wat het meest opvalt, is dat dit prototype een volledig opnieuw ontworpen grille heeft in vergelijking met de huidige benzine- en dieselversies van het voertuig. We verwachten de auto in de eerste helft van 2025 op de weg te zien.


Renault 4©Autocar

Renault gaat een van zijn populairste historische modellen nieuw leven inblazen, dit keer als een kleine crossover in retrostijl, ontworpen voor in de stad maar ook geschikt voor terreinrijden. Verwacht wordt dat hij mechanisch gelijk zal zijn aan het onderstaande model van de 5e generatie. Renault benadrukt echter dat het interieur heel anders zal zijn.


Renault Symbioz©Autocar

Dit nieuwe model in de reeks crossovers van het Franse merk zal het gat tussen de Captur en de Arkana opvullen. Het ontwerp is geïnspireerd op de Arkana, volgt de nieuwste designtaal van het bedrijf en is gebaseerd op het CMF-EV platform, dat het deelt met de Nissan Ariya en Renault Mégane E-Tech.


Skoda Elroq©Autocar

Dit is de nieuwe elektrische SUV die in 2024 de Karoq zal vervangen. Hij zal een snellaadfunctie hebben die in slechts 35 minuten een capaciteit van 80% kan bereiken.


Tesla Model 2©Autocar

De markt schreeuwt om meer betaalbare elektrische auto's en we kunnen ons voorstellen dat dit model als warme broodjes over de toonbank zal gaan wanneer het op de markt komt. Zoals met alles wat Elon Musk aanraakt, zal het waarschijnlijk niet saai zijn. Wij hopen dat deze auto in 2025 op de weg kan zijn.


Toyota Supra 'GRMN'©Autocar

Later in 2024 komt er een nieuwe, hetere variant van de GR Supra, deze keer met een S58-motor uit de nieuwe BMW M2. Dat zou een mooie vermogensboost moeten zijn.


Toyota's kleine EV SUV©Autocar

In 2023 zagen we deze nieuwe EV van Toyota voor het eerst op de weg. Dit prototype is een volledig elektrische auto, maar het model zal ook beschikbaar zijn als plug-in hybride. Het nieuwe model is qua afmetingen vergelijkbaar met de Yaris Cross; we verwachten dat deze auto eind 2024 officieel gelanceerd zal worden.


Toyota/Lexus Gazoo Racing GT3©Autocar

Toyota Gazoo Racing lanceert een nieuwe GT3 raceauto voor het sportseizoen 2026-2027 en zal ook een Lexus-wegversie op de markt brengen. We hebben de auto al gezien op Toyota's Fuji Speedway, maar nu is hij aangekomen in Europa en is hij getest in natte omstandigheden op het circuit van Spa-Francorchamps in België. Het ontwerp doet denken aan de Dodge Viper en we vermoeden dat het vermogen afkomstig is van een V8-motor.


Toyota GR Corolla GRMN©Autocar

Toyota heeft onlangs de GR Corolla onthuld, maar we zagen een nieuwe, krachtigere GRMN versie getest worden op de Nürburgring. Het grootste visuele verschil is een veel grotere achtervleugel. We verwachten dat hij in 2025 in Europa en Noord-Amerika te koop zal zijn.


Volkswagen ID.2©Autocar

Volkswagen presenteerde in 2023 een conceptversie van zijn nieuwe kleine elektrische auto, de ID.2, en onlangs zagen we de productieversie van de auto voor het eerst testen op de Nordschleife. Onze spionagefoto's suggereren dat het nieuwe model gebaseerd zal zijn op een kortere versie van de carrosserie die gebruikt wordt in de ID.3.


Volkswagen Phideon©Autocar

Op basis van de spionagefoto's is het waarschijnlijk dat de nieuwe Phideon hetzelfde platform zal gebruiken als de huidige versie. De testauto lijkt een iets langere wielbasis te hebben en een design dat beïnvloed is door de Passat. Naar verwachting zal hij eind 2024 bij sommige dealers over de hele wereld verkrijgbaar zijn.


Volkswagen Tayron 7-zits©Autocar

De Tayron is momenteel alleen verkrijgbaar in China, maar zal in 2025 op de meeste grote wereldmarkten te koop zijn en de Tiguan Allspace vervangen, hoewel hij aanzienlijk langer zal zijn dan die auto.


Volkswagen T-Roc©Autocar

Volkswagen zal in 2025 de tweede generatie Volkswagen T-Roc op de markt brengen als model voor 2026, en we hebben hem al een paar keer zien testen. Het zal de laatste Volkswagen zijn met een benzine- of dieselmotor. Het is een belangrijk model; de T-Roc was de op twee na best verkochte auto in Europa in 2023.


Volkswagen Teramont/Atlas©Autocar

Onlangs zagen we de tweede generatie Volkswagen Teramont/Atlas tijdens een test in Zwitserland. Het model wordt naar verwachting in 2025 gelanceerd als model van 2026.


Volkswagen Scirocco©Autocar

Volkswagen heeft ideeën gepresenteerd voor een nieuwe elektrische Scirocco als onderdeel van een gezamenlijk project met Porsche, Audi en Cupra. De marktintroductie staat gepland voor 2028, mits het bedrijf goedkeuring krijgt.


Xiaomi SU7©Autocar

Elektronicagigant Xiaomi betreedt de automarkt met de SU7. Het eerste model is gebaseerd op een nieuw platform voor elektrische auto's, intern bekend als Modena, ontworpen voor elektrische architecturen van 400 en 800 volt met aandrijflijnen met één of twee motoren.



Als u dit artikel leuk vond, klik dan hierboven om ons te volgen en meer artikelen van Autocar te ontvangen.

De beste nieuwe auto's van 2024 en daarna (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten