maandag 30 september 2024

De 25 goedkoopste landen waar je in luxe kunt leven

 De 25 goedkoopste landen waar je in luxe kunt leven

©Shutterstock

Overal ter wereld zijn er verborgen pareltjes waar de lage kosten voor levensonderhoud een luxueuze levensstijl mogelijk maken. Van de ouderwetse charme van Oost-Europa tot de witte zandstranden van Zuidoost-Azië en de historische landschappen van Latijns-Amerika: de landen in deze lijst zullen ongetwijfeld indruk maken!

Een combinatie van lage prijzen en luxe maakt deze landen ideaal voor iedereen die op zoek is naar een hoge levensstandaard, maar een beperkt budget heeft. De gemiddelde maandelijkse kosten voor levensonderhoud in deze landen zijn ongelooflijk laag vergeleken met de hoge levenskwaliteit.


Methodologie©Getty Images

De lijst die we hier tonen is samengesteld door List25. Het neemt landen met een hoge levenskwaliteit en betaalbare prijzen ter beschouwing en houdt rekening met de mogelijkheid om een flink huis te bezitten, de toegang tot goedkoop vervoer en betaalbare gezondheidszorg, zodat jij genoeg geld overhoudt en je niet al te veel zorgen hoeft te maken over je budget.


Informatie in de galerij©Getty Images

In de volgende dia's worden 25 landen landen getoond ​​met de laagste gemiddelde maandelijkse kosten voor levensonderhoud en wordt kort uitgelegd wat iedere bestemming zo aantrekkelijk maakt. Sommige landen zijn echter enkel voor buitenlanders betaalbaar, terwijl de lokale bevolking worstelt met ernstige sociale, politieke en economische problemen.


25. Tsjechië©Shutterstock

Praag is een van de veiligste steden ter wereld en met 908 euro per maand aan levensonderhoud is Tsjechië een plek die mensen van over de hele wereld trekt. In dit land gaan luxe en ouderwetse charme hand in hand.


24. Griekenland©Shutterstock

In Griekenland kun je voor 902 euro per maand een luxueus leven leiden. Het land staat bekend om haar culturele diversiteit en ongelooflijke architectuur en natuur. Het kan zomaar je nieuwe thuis zijn!


23. Zuid-Afrika©Shutterstock

Dit land is een geweldige optie voor mensen die Engels spreken, aangezien het daar de meeste gesproken taal is! Zuid-Afrika beschikt over veel diverse natuur en de gemiddelde kosten voor levensonderhoud zijn daar slechts 839 euro per maand.


22. Chili©Shutterstock

Van de landen die in deze lijst staan heeft Chili een van de hoogste kosten voor levensonderhoud, maar bedragen nog steeds slechts 810 euro per maand. Chili staat bekend om haar vriendelijke lokale bevolking en 'buena onda', oftewel 'goede sfeer'.


21. Polen©Shutterstock

Polen is een plek voor liefhebbers van wereldgeschiedenis en voor mensen die graag nationale parken verkennen. Het is ook een van de goedkoopste Europese landen om in te wonen en te werken. Met 789 euro per maand aan kosten voor levensonderhoud is Polen een prima bestemming voor mensen die op zoek zijn naar luxe en niet al te veel te besteden hebben.


20. Belize©Shutterstock

De Caraïben beschikken over talloze prachtige natuurwonderen en hebben een rijke geschiedenis. Belize heeft een bevolking van iets meer dan 405.000 inwoners en de maandelijkse kosten voor levensonderhoud zijn daar 796 euro.


19. Costa Rica©Shutterstock

De stranden van Costa Rica en haar tropische klimaat trekken toeristen uit alle uithoeken van de wereld. Met een gemiddelde van 763 euro per maand aan kosten voor levensonderhoud is Costa Rica ideaal om op een luxe manier te leven zonder dat je je blauw hoeft te betalen. 


18. Thailand©Shutterstock

Thailand, waar je gemiddeld 744 euro per maand kwijt bent voor levensonderhoud, staat bekend om haar heldere water, witte zandstranden en luxe in het algemeen. Het wordt vaak 'het land van de glimlach' genoemd.


17. Fiji©Shutterstock

Fiji bestaat uit 333 tropische eilanden en staat bekend om haar prachtige landschappen en koraalriffen. Het heeft een bevolking van bijna 900.000 inwoners en de hoofdstad is Suva. Voor 692 euro per maand kan Fiji jouw nieuwe thuis worden!


16. Honduras©Shutterstock

Honduras, dat bekend staat om haar strakke bergketens en vulkanische hooglanden, heeft een bevolking van meer dan negen miljoen inwoners en is meer dan 110.000 vierkante kilometer groot. Voor 685 euro per maand kan deze prachtige plek jouw luxe nieuwe thuis zijn.


15. Ecuador©Shutterstock

Ecuador is een Zuid-Amerikaans land aan zee waar je kunt genieten van aangenaam weer en een weelderige natuur. Voor gemiddeld 677 euro per maand kun je in Ecuador wonen en alles ervaren wat het te bieden heeft.


14. China©Shutterstock

Met een gemiddelde van 673 euro per maand aan kosten voor levensonderhoud en een bloeiende economie heeft China veel te bieden. De cultuur, inclusief eten en kunst, maakt China heel uniek.


13. Bolivia©Shutterstock

Het Zuid-Amerikaanse land Bolivia wordt door vijf landen volledig omringd: Brazilië, Peru, Paraguay, Chili en Argentinië. Ook heeft het twee hoofdsteden! Door een gemiddelde van slechts 671 euro per maand aan kosten voor levensonderhoud is Bolivia een zeer betaalbaar land om in te wonen.


12. Servië©Shutterstock

Servië heeft meer dan 200 kloosters uit de middeleeuwen en beschikt over historische artefacten uit de tijd van de Byzantijnen, Barok en Romaanse kunst. De gemiddelde maandelijkse kosten voor levensonderhoud zijn er 636 euro en de lokale bevolking staat bekend om haar vriendelijkheid.


11. Mexico©Shutterstock

Mexico heeft 123,5 miljoen inwoners en is het op één na grootste Latijns-Amerikaanse land ter wereld. Het is ook het meest bevolkte Spaanstalige land ter wereld en de gemiddelde maandelijkse kosten voor levensonderhoud zijn er 607 euro.


10. Bulgarije©Shutterstock

Bulgarije ligt relatief dicht bij landen als Frankrijk, Italië, Griekenland en Turkije, waardoor het een prima plek is om te wonen. Voor 585 euro per maand kan Bulgarije je luxe en betaalbare voorzieningen bieden.


9. Maleisië©Shutterstock

Dit Zuidoost-Aziatische land staat bekend om haar witte zandstranden, oeroude regenwouden en prachtige eilanden. Maleisië heeft een bevolking van ongeveer 33 miljoen inwoners en de hoofdstad is Kuala Lumpur. Je hebt hier slechts ongeveer 584 euro per maand nodig voor de basisbehoeften.


8. Vietnam©Shutterstock

Vietnam is met 97,34 miljoen inwoners het op één na grootste Zuidoost-Aziatische land qua bevolking. Het grenst aan China, Laos, Cambodja en de Zuid-Chinese Zee, en de kosten voor levensonderhoud in Vietnam zijn ongeveer 572 euro per maand. Het biedt prachtige uitzichten en veel exotische gerechten om te proberen!


7. Nicaragua©Shutterstock

Hoewel Nicaragua een van de armste landen ter wereld is, is Managua nog steeds de grootste stad in Centraal-Amerika. Betaalbare luxe kost daar gemiddeld 567 euro per maand.


6. Peru©Shutterstock

Hoewel veel mensen aan Machu Picchu denken wanneer men het over Peru heeft, beschikt het land ook over een geweldige geschiedenis en andere prachtige natuurlocaties. De gemiddelde maandelijkse kosten voor levensonderhoud zijn in Peru 564 euro, wat het een uitstekende betaalbare bestemming maakt.


5. Papoea-Nieuw-Guinea©Shutterstock

Hoewel Papoea-Nieuw-Guinea een van de minst ontwikkelde landen ter wereld is, is het rijk aan grondstoffen, beschikt het over prachtige landschappen en wonen er veel gastvrije mensen. Voor gemiddeld 474 euro per maand kun je dit je exotische luxe huis maken.


4. Colombia©Shutterstock

Colombia is het op één na meest biodiverse land ter wereld. Het staat bekend om haar geweldige klimaat en de gemiddelde maandelijkse kosten voor levensonderhoud zijn er slechts 491 euro.


3. Filipijnen©Shutterstock

De Filipijnen, een eilandstaat in Zuidoost-Azië, bestaat uit meer dan 7640 eilanden verdeeld over drie regio's: Luzon, Visayas en Mindanao. Een betaalbaar leven is mogelijk in de Filipijnen voor slechts 539 euro per maand.


2. Egypte©Shutterstock

Egypte is de op één na oudste beschaving ter wereld en werd gesticht in 3100 v.Chr. Het grenst aan het Midden-Oosten en de kosten voor levensonderhoud bedragen gemiddeld 403 euro per maand. In Egypte toont luxe zich in de vorm van een wereldberoemde geschiedenis en prachtige monumenten.


1. Pakistan©Shutterstock

Spanningen tussen het Midden-Oosten en de VS zijn mogelijk een reden voor de lage kosten in dit land. Met gemiddeld slechts 332 euro aan maandelijkse uitgaven, zou Pakistan een goedkope plek kunnen zijn om luxe te kunnen leven. Karachi, het economische centrum en de grootste stad van het land, is dé plek om tegen een redelijke prijs van het stadsleven te genieten. 



Belangrijke overwegingen©Getty Images

Het is belangrijk om te weten dat sommige plekken betaalbaarder zijn om in te wonen omdat ze onderontwikkeld zijn en overvallen worden door problemen zoals armoede, de gevolgen van klimaatverandering en corruptie (onder andere). Het is raadzaam om bij de organisatie die in jouw land reisadvies geeft te informeren naar de meest actuele informatie voordat je beslissingen neemt en om na te denken over de ethische kwesties die ontstaan ​​door bij te dragen aan de gentrificatie van ontwikkelingsgebieden.

Bron: (List25)


De 25 goedkoopste landen waar je in luxe kunt leven (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten