Je hebt al internetverhalen gelezen over de gruwelen van het vliegen met medepassagiers die hun schoenen uittrekken, zelfs als ze stinkende voeten hebben, baby’s die huilen tijdens een lange vlucht, en onattente mensen die te veel ruimte innemen de zetel van het vliegtuig. Ik weet zeker dat deze scenario’s je doen wensen dat je het geld had om je eigen privéjet te kopen.
Hoewel dit nog steeds een droom is, wilt u misschien deze meest luxueuze en dure privéjets ter wereld bekijken, zodat u iets kunt hebben om uit te kiezen als u eenmaal een miljardair bent geworden.
 CHALLENGER 600 (WAARDE: $ 5 MILJOEN)
Deze ruime, comfortabele en economische privéjet staat op de tiende plaats van de duurste privévliegtuigen ter wereld. Dit vliegtuig biedt plaats aan zeven tot negen passagiers en kan worden uitgebreid tot 19 passagiers indien geconfigureerd.
Hoewel dit vliegtuig als een privéjet wordt beschouwd, kan de cabine vergeleken worden met die van de Boeing 737 passagiersluchtvaartmaatschappij. Schrijver Joyce Meyer heeft blijkbaar haar eigen Challenger 600 gekocht voor $ 5 miljoen.
  1. HAWKER 4000 (WAARDE: $ 22 MILJOEN)
Deze middelgrote privéjet biedt plaats aan 10 passagiers en laat nog steeds een extra binnenruimte achter – groter dan sommige van de klasse van de Hawker 4000.
Sergio Garcia, een professionele golfspeler uit Spanje, kocht dit privévliegtuig voor $ 22 miljoen. Er wordt gezegd dat hij de Hawker 4000 gebruikt om naar verschillende landen te reizen voor zijn toernooien.
  1. EMBRAER LEGACY 650 (WAARDE: $ 30 MILJOEN)
Uitgebracht in 2011, is de Embraer Legacy 650 een perfect vliegtuig voor zakenmensen en beroemdheden die vaak van het ene land naar het andere moeten reizen. Het vliegtuig heeft drie grote afzonderlijke hutten, 240 kubieke voet voor je bagage, een hightech entertainmentsysteem, een kombuis en de grootste badkamer in vergelijking met het vliegtuig in zijn klasse.
Een van de rijkste beroemdheden ter wereld, Jackie Chan, kocht een Embraer Legacy 650 voor eigen gebruik. Hij schilderde zelfs zijn persoonlijk logo met de kleuren van de Chinese vlag.
  1. BOMBARDIER BD-700 (WAARDE: $ 45 MILJOEN)
Deze zakenjet van $ 45 miljoen is een vliegtuig dat zijn 19 passagiers lange afstanden op volledige snelheid, non-stop kan brengen.
De rijkste man ter wereld, Bill Gates, bezit een van deze baby’s en gebruikt blijkbaar het vliegtuig om hem naar de landen te brengen voor zijn verplichtingen op zijn charitatieve stichting.
  1. SUKHOI SUPERJET 100 (WAARDE: $ 50 MILJOEN)
De Sukhoi Superjet 100 die in 2001 op de markt werd geïntroduceerd, zou de grootste privéjet op deze lijst kunnen zijn. De eigenaren van deze superjet kunnen de passagiersstoelen van dit vliegtuig aanpassen tot het aantal van 100, zodat ze van deze luxe jet een plaats kunnen maken voor een van de enorme privé-delen in de lucht.
  1. BOMBARDIER GLOBAL 8000 (WAARDE: $ 66 MILJOEN)
Bekend als de meest economische en milieuvriendelijke privéjets op de markt, kan dit vliegtuig een van uw beste keuzes zijn; dat wil zeggen, als je $ 66 miljoen bij de hand hebt.
Volgens de website van het bedrijf biedt deze jet genoeg ruimte in de cabine die je ook op langeafstandsvluchten comfortabel zal houden (deze jet is ervan overtuigd dat hij de business jet is die het meest kan vliegen weg) en een ruime keuken, plus een entertainmentsysteem om tijdens je vlucht van je films te genieten.
  1. AIRBUS ACJ319 (WAARDE: $ 80 MILJOEN)
Deze zeer aanpasbare Airbus ACJ319 privé-jet kan het vliegtuig van je dromen zijn. Aan de achterkant van dit vliegtuig is een slaapkamer om ervoor te zorgen dat je goed slaapt, ook als je naar het buitenland reist.
  1. BOEING 757 (WAARD: $ 100 MILJOEN)
Dit type vliegtuig wordt meestal gebruikt voor commerciële vluchten; Als u echter dezelfde bankrekening hebt als president en miljardair Donald Trump, is een Boeing 757 met vergulde veiligheidsgordels wellicht uw keuze voor uw privévliegtuig. Een vlucht van een uur kost je meer dan $ 10.000, inclusief brandstof. Tijdens zijn campagne heeft Donald Trump meer dan een half miljoen dollar uitgegeven aan privéreizen in een kwartaal.
Donald Trump, hier gefotografeerd met een andere jet tijdens het bijwonen van een persconferentie met Amerikaanse worstelaars, kocht naar verluidt de Boeing 757 van $ 100 miljoen van Microsoft mede-oprichter Paul Allen. Trump’s Boeing is verguld en heeft bijna overal het Trump-logo.
Dankzij een Rolls-Royce-motor is deze Boeing een van de snelste vliegtuigen ter wereld. Hij kan met meer dan 500 mijl per uur vliegen. Het is ook erg ruim. Normaal gesproken kan een Boeing 757 bijna 250 passagiers vervoeren. 757 Trump heeft maar 43 stoelen!
Het vliegtuig van Donald Trump is uitgerust met een eetkamer, een slaapkamer en een privékamer voor de gasten. Het heeft ook een badkuip met kranen en gespen van een stoel in 24-karaats goud.
Als je je tenslotte afvraagt wat je aan boord van dit dure vliegspeeltje kunt doen, heeft Boeing van Donald Trump een eigen geavanceerd bioscoopsysteem met 18 IMAX-luidsprekers … en 1000 films op aanvraag!
  1. BOEING 747-8 VIP (VALUE: $ 150 MILJOEN)
“Een paleis in de lucht” – dat is wat de meeste mensen het Boeing 747-8 VIP-vliegtuig noemen. Een rijke klant betaalde een paar miljoen dollar voor dit passagiersvliegtuig, het werd een private VIP-jet met een eetkamer, een kantoor, een hut en lounges.
  1. AIRBUS A380 (WAARDE: 500 MILJOEN DOLLARS)
Technisch gezien is het vliegtuig alleen maar $ 300 miljoen waard; De eigenaar, Prins Al-Waleed bin Talal uit Saoedi-Arabië, betaalde echter $ 200 miljoen om zijn eigen privé-vliegtuig aan te passen. Deze jet met twee verdiepingen heeft een ingebouwde lift en het interieur is niets anders dan, je raadt het al, goud!
https://www.soo-chic.net/nl/2197/10