maandag 15 augustus 2016

Olympic Rio 2016 : Historisch Goud voor Nederland : Een spectaculair optreden van de 24-jarige turnster Sanne Wevers op balk leverde een score van 15.466 op

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Feest voor Sanne Wevers.
Feest voor Sanne Wevers.
Foto: AFP

Sensationeel optreden tijdens Olympische Spelen van Nederlandse turnster op balk

HISTORISCH GOUD WEVERS

1 uur geleden Twan Bovée
Rio de Janeiro - Goud! Sanne Wevers heeft op de Olympische Spelen voor een enorme sensatie gezorgd. Een spectaculair optreden van de 24-jarige turnster op balk leverde een score van 15.466 op. Goed voor de historische titel. Wevers is de eerste Nederlandse turnster die een olympische medaille pakt.
    Wevers stapte vol vertrouwen de finale in. "Eindelijk is het zover. Ik heb er veel zin in. Op balk kan echt alles gebeuren. Wie weet. Ik ga in de volle risico's nemen. Het wordt alles of niets."  In de Rio Olympic Arena werd het op maandag 15 augustus alles.


    Een wervelend optreden van Sanne Wevers in de olympische balkfinale.
    Een wervelend optreden van Sanne Wevers in de olympische balkfinale.
    Foto: AFP

    De deur naar een medaille werd door Simone Biles opengezet. De topfavoriete ging in de fout. De 19-jarige Amerikaanse topatlete, die in Rio al drie keer goud veroverde, wankelde en viel bijna van de balk. Met beide handen greep ze het toestel vast. Dat leverde een vol punt aftrek op. Daardoor eindigde Biles op een score van slechts 14.733.
    Direct daarna betrad Wevers het olympisch podium. Haar oefening, waarin ze ook de Wevers-pirouette showde, verliep vlekkeloos. Daarmee leverde de topturnster, die vorig jaar al zilver op het WK veroverde, een optimale prestatie. Na afloop viel ze direct in de armen van haar vader en persoonlijke trainer Vincent Wevers.


    Sanne Wevers valt direct in de armen van haar vader Vincent.
    Sanne Wevers valt direct in de armen van haar vader Vincent.
    Foto: Reuters

    De score van 15.466 betekende een persoonlijk record en toverde een brede glimlach op het gezicht van Sanne Wevers. Daarna brak het lange wachten aan. De vier concurrentes die volgden, kwamen echter niet meer in de buurt van het Nederlandse toptalent. Wevers verwees de Amerikaanse turnsters Lauren Hernandez (15.333 en Biles (14.733) naar het zilver en brons.
    Eerder schreef Wevers al historie met het Nederlandse team. In de landenfinale eindigden de turnsters vorige week op een knappe zevende plek. Dat was nooit eerder vertoond. Maar wat Wevers vandaag liet zien, was van de buitencategorie. Haar gouden oefening wordt met hoofdletters in de geschiedenisboeken bijgeschreven.

    Sanne Wevers schrijft in Rio de Janeiro geschiedenis.
    Sanne Wevers schrijft in Rio de Janeiro geschiedenis.
    Foto: Reuters

    Uitslagen Olympische Spelen
    Bekijk hier de uitslagen binnen alle sporten op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten