dinsdag 28 mei 2024

De mooiste valleien ter wereld

De mooiste valleien ter wereld

©Shutterstock

Enkele van de meest majestueuze natuurlijke wonderen ter wereld zijn de talrijke valleien die het landschap van de aarde verrijken. Visuele traktaties die te vinden zijn in alle uithoeken van de wereld. Klik verder en maak vanuit je stoel een rondreis langs de mooiste valleien die moeder aarde rijk is. 


Egypte©Shutterstock
De Vallei der Koningen is misschien wel de meest gevierde vallei ter wereld. De laatste rustplaats van talrijke farao's en machtige edelen, de bestemming is een bekende toeristische attractie. Afgebeeld: de dodentempel van Hatshepsut.


Schotland©Shutterstock

De prachtige Glencoe Valley is populair onder hikers en klimmers, maar het is ook een plaats die wordt geassocieerd met een historische tragedie: het bloedbad van Glencoe in 1692, waarbij leden van de clan MacDonald de leden van de clan Campbell in de pan hakten.


Zwitserland©Shutterstock
Een van Europa's meest spectaculaire landschappen is het Lauterbrunnental in de Zwitserse Alpen.


Canada©Shutterstock
Een Instagram-favoriet, in de Valley of the Ten Peaks in Banff National Park ligt het Moraine Lake ingebed.

Slovenië©Shutterstock
Dit is de vredige en landelijke Logar-vallei in de Sloveense Alpen.

Noorwegen©Shutterstock
Bijna verticale kliffen omlijsten Romsdalen, een vallei in het westelijke deel van dit Scandinavische land, dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen.


VS©Shutterstock
Mighty Monument Valley op de grens tussen Arizona en Utah is een van 's werelds grootste natuurlijke wonderen. Afgebeeld zijn de rode zandstenen 'buttes' van West Mitten Butte, East Mitten Butte en Merrick Butte.

Pakistan©Shutterstock

Het uitzicht op de Hunza-vallei en de omliggende Karakoram-bergen vanaf het uitkijkpunt Adelaarsnest.


Rusland©Shutterstock
De op een na grootste concentratie van geisers ter wereld (na Yellowstone in de VS) is te vinden in de Valley of Geysers, gelegen op het schiereiland Kamtsjatka.

India©Shutterstock
Buitenlanders hebben een vergunning nodig om de serene Nubra-vallei te bezoeken, die een wig snijdt in de regio's Ladakh en Kasjmir in India.

Italië©Shutterstock
Het beeldschone Val di Funes is een vallei in de regio Trentino-Alto Adige. Afgebeeld is het dorp Santa Maddalena met de magische bergen van de Dolomieten op de achtergrond.

Brazilië©Shutterstock

De Frades-vallei in het bergachtige gebied van de staat Rio de Janeiro.


Maleisië©Shutterstock
Vroege ochtendmist omhult de regenwouden van het Danum Valley Conservation Area in Sabah, in het noordelijke deel van Borneo.

Nepal©Shutterstock

Gokyo Valley, een van de meest pittoreske valleien van het land.


Argentinië©Shutterstock
De koperkleurige geërodeerde heuvels van Shells' Ravine ('Quebrada de las Conchas') in de Calchaquí-vallei bepalen het uiterlijk van de provincie Salta in de noordwestelijke regio van het land.

Wales©Shutterstock

Nantlle Valley was een van de belangrijkste lokale valleien voor leisteenwinning in de 19e en vroege 20e eeuw.


IJsland©Shutterstock
De prachtige Thorsmork-vallei, die tussen enorme berggletsjers ligt, wordt gekenmerkt door weelderige, getextureerde vegetatie.

Oostenrijk©Shutterstock
Het mooie stadje Neustift im Stubaital fonkelt bij zonsondergang als een winternacht nadert.

Turkije©Shutterstock
De Ihlara-vallei in de provincie Aksaray is de toegangspoort tot het zuidelijke deel van Cappadocië, bekend om zijn vreemde rotsformaties.

Australië©Shutterstock
Barossa Valley in de buurt van Adelaide, een van de belangrijkste wijnproducerende regio's van Australië, is ook een populaire toeristische bestemming.

Kirgizië©Shutterstock
De Alay-vallei in de Osh-regio van Kirgizië is een brede, droge vallei in glorieuze isolatie.

Ierland©Shutterstock
De ruige Glendalough Valley in County Wicklow ontwaakt na een koude winter.

Afghanistan©Shutterstock

In de afgelegen Panj-riviervallei vormt de Panj-rivier een natuurlijke grens tussen Afghanistan en Tadzjikistan.


Chili©Shutterstock
Moon Valley ('Valle de la Luna') ligt in het nationale reservaat Los Flamencos. De steen- en zandformaties worden geroemd om hun scala aan kleuren en textuur.

Libanon©Shutterstock
De Bekavallei is een brede vruchtbare regio die bekend staat om wijn en landbouw. In de verte zie je Syrië liggen.

Oezbekistan©Shutterstock
De Fergana-vallei in het Qurama-gebergte beschermt een kronkelende snelweg die van de Kamchik-pas naar de regio Tasjkent leidt.

Duitsland©Shutterstock
De stad Cochem siert dit deel van de Moezelvallei, waar sinds de 19e eeuw druiven voor witte wijn worden geproduceerd. 

Kenya©Shutterstock
Een van de opmerkelijke natuurlijke wonderen van de aarde, de Great Rift Valley, is niet een enkele vallei, maar een reeks valleien die van Libanon naar Mozambique lopen. Afgebeeld is het Keniaanse landschap van de vallei.

China©Shutterstock
Watervallen lijken uit het niets te verschijnen in Jiuzhai Valley National Park, dat een reeks indrukwekkende valleien bevat (waarvan er vele bedekt zijn met oeroude bossen).

Portugal©Shutterstock
De Douro-vallei in het noorden van Portugal wordt in tweeën gesneden door de kronkelende rivier de Douro, waarvan de hellingen zijn geborduurd door terrasvormige wijngaarden.

VS©iStock

Dit zijn de beroemde watervallen van Waipiʻo Valley, die je op Big Island, Hawaii zult vinden.


India©Shutterstock
Niet voor niets staat deze levendige en geurige bestemming bekend als de Bloemenvallei. Dit rijk gevarieerde gebied ligt in een nationaal park en is ook de thuisbasis van zeldzame en bedreigde dieren.

Wales©Shutterstock
De Nant Gwynant-vallei in Snowdonia wordt regelmatig uitgeroepen tot een van de meest schilderachtige locaties van het land.

Italië©Shutterstock
Het zwarte meer van Rocca La Meja in de Maira-vallei is een waar juweel van de natuur en een van de hoogtepunten van deze locatie in Piemonte.

Pakistan©Shutterstock
Dit is de rustige Kaghan-vallei met zijn spiegelachtige meer Saif-Ul-Malook.

Zwitzerland©Shutterstock

Het pittoreske Lötschental is de grootste vallei aan de noordkant van het Rhônedal. De locatie staat bekend om zijn authentieke dorpjes en onberispelijk landschap.


Nepal©Shutterstock
Vanuit de Barun Valley heb je een mooi uitzicht op de geïsoleerde berg Makalu in de Mahalangur Himalaya.

Australië©Shutterstock
Kangaroo Valley is zowel een vallei als een klein stadje in New South Wales. Het zacht glooiende landschap wordt ingesloten door de Zuidelijke Hooglanden.

VS©Shutterstock

Vanuit de Olympic Valley kijk je tegen de muur van de bergketen van Placer County, ten noordwesten van Tahoe City, Californië.

Wales©Shutterstock

Ogwen Valley, in de Welshe taal bekend als Dyffryn Ogwen, ligt in de buurt van de langste tokkelbaan van Europa.


India©Shutterstock
De weelderige, groene Lidder-vallei op het grondgebied van Jammu en Kasjmir is de natuurlijke habitat van de zwarte beer in de Himalaya, een diersoort die als kwetsbaar is geclassificeerd.

VS©Shutterstock

Coachella Valley is een woestijnvallei in Zuid-Californië. De naam komt je waarschijnlijk bekend voor vanwege het festival Coachella Valley Music Festival. De San Andreas-breuk loopt door de vallei.


Wales©Shutterstock
De rivier de Usk loopt door de landelijke Usk-vallei, die je in het Brecon Beacons National Park tegenkomt.

India©Shutterstock
De Araku-vallei in de Oost-Ghats in Andhra Pradesh, bestaande uit het complete groene kleurenpalet, is een vakantiebestemming voor de lokale bevolking van Visakhapatnam.

VS©Shutterstock

Een verbijsterend landschap van gigantische rode rotsen en mysterieuze canyons maakt de Sedona Verde-vallei in Arizona tot een paradijs voor avontuurlijke toeristen.


De mooiste valleien ter wereld (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten