vrijdag 15 mei 2015

Zelfrijdende auto Google kan de openbare weg van Noord-Californië op (Xe tự hành Google được phép chạy trên công lộ ở Bắc California)

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Google

vr 15 mei 2015, 12:20 13 reacties

Zelfrijdende auto Google kan de weg op

door Bart Oostvogels | Autovisie
AMSTERDAM - De zelfrijdende auto van Google is klaar voor gebruik op de weg. Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten. Aankomende zomer verlaten de eerste exemplaren de afgesloten testcircuits en gaan ze de openbare weg van Noord-Californië op.

    Stuurwiel

    In mei van dit jaar onthulde Google de autonoom rijdende auto in productievorm. Na verder testwerk is de auto volgens Google nu klaar om het testcircuit te verlaten. De verschillen met de definitieve productieversie en de prototypes zijn op cosmetisch gebied niet heel groot. Google heeft alleen zaken toegevoegd om de auto straatlegaal te maken. Denk aan koplampen, richtingaanwijzers en zijspiegels. En niet onbelangrijk: een stuurwiel. Wettelijk is het namelijk verplicht dat een menselijke bestuurder altijd de macht over moet kunnen nemen indien nodig. Op de openbare weg rijden de auto’s niet harder dan 40 km/h, zo laat projectbaas Chris Urmson weten.
    Lees alle details en bekijk de video op autovisie.nl.

    http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/24043604/__Zelfrijdende_auto_Google_kan_de_weg_op__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten