woensdag 6 mei 2015

Nederland scoort hoog (6e rang) met minimumloon

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: PPE

wo 06 mei 2015, 22:47

Nederland scoort hoog met minimumloon

Van onze redactie
AMSTERDAM - Het Nederlandse minimumloon gooit hoge ogen in een internationale vergelijking. Van de OESO-landen, de organisatie van geïndustrialiseerde landen, staat ons land op een zesde plek.
    Dat blijkt uit een rapport dat de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, woensdag heeft gepubliceerd. De organisatie berekende wat er na aftrek van belastingen overblijft van het minimumuurloon voor volwassenen. De getallen zijn in dollars.

    Foto: OESO

    Nederland neemt dus een zesde plek in, met een bedrag van $8,20. De Australiër houdt van de OESO-landen het meeste over aan zijn minimumloon, namelijk $9,54. Ook de Luxemburger houdt meer dan $9 over. Verder moet Nederland nog België, Ierland en Frankrijk voor laten gaan.
    Niet alle 34 OESO-leden kennen een minimumloon. In Duitsland bijvoorbeeld werd het ook pas dit jaar ingevoerd, na een lange discussie. In Nederland ijvert vakbond FNV momenteel vooral voor afschaffing van het minimumjeugdloon. Jongeren vanaf 18 jaar zouden meteen het minimumloon voor volwassenen moeten krijgen, aldus de FNV.

    Meer Werk & Inkomen

    Eerste schoonmaker weer in dienst van...

    http://www.telegraaf.nl/dft/geld/werk-inkomen/24012296/__Nederland_scoort_hoog_met_minimumloon__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten