maandag 21 maart 2016

Eurovisiesongfestival breidt uit naar Azië

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Koreaans-Australische zangeres Dami Im
Koreaans-Australische zangeres Dami Im
Foto: reuters

Eurovisiesongfestival breidt uit naar Azië

Vandaag, 11:41
Er komt een Aziatische versie van het Eurovisiesongfestival. Het is de bedoeling dat tegen 2017 met een twintigtal landen de eerste editie wordt georganiseerd.

    De European Broadcasting Union (EBU) wil samen met de Australische openbare omroep SBS een Aziatische versie van het Eurovisiesongfestival in het leven roepen, zo meldt EBU in een persbericht.
    'SBS Australië zendt Eurovisie al meer dan 30 jaar uit', aldus Jon Ola Sand, supervisor van het songfestival. 'We denken dus dat zij de perfecte partner zijn om Aziatische songschrijvers en artiesten de kans te geven om op het Eurovisiepodium op te treden.'
    De Aziatische versie zou de landen omvatten binnen de Aziatisch-Pacifische regio. 'We zijn enthousiast dat de aantrekkingskracht van Eurovisie zich verspreidt naar het Aziatische continent', aldus Frank-Dieter Freiling, voorzitter van de organisatie. De eerste editie zou in 2017 moeten plaatsvinden in een Australische stad. Volgens producent Blink TV zou Eurovision met de uitbreiding in totaal meer dan een miljard mensen bereiken.

    Douwe Bob

    Het Eurovisiesongfestival werd voor het eerst georganiseerd in 1965, en bereikt elk jaar wereldwijd ruim 200 miljoen kijkers. Het is de tweede keer dat Australië deelneemt aan het festival. Dit jaar mag de Koreaans-Australische zangeres Dami Im het land representeren.
    Douwe Bob vertegenwoordigt Nederland dit jaar op de 61ste edie van het Eurovisiesongfestival met het nummer 'Slow Down'. De halve finales vinden plaats op 10 en 12 mei 2016, de finale op 14 mei in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten