dinsdag 3 november 2015

Slapen als sterren in wereldberoemde hotels

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Weelderige kamer in de Ritz Weelderige kamer in de RitzFoto: Wikimedia Commons

New York

vr 02 aug 2013, 10:01 | 52 reacties

Slapen als sterren

Een verblijf in een van deze beroemde hotels is voor velen al een droom op zich, maar erin wonen is een luxe die alleen is weggelegd voor de VIP's van deze aarde. Prijsvergelijkingssite Trivago heeft vijf vijfsterrenhotels op een rijtje gezet waar de 'rich and famous' nog steeds verblijven en vroeger zelfs voor langere tijd huisden.

    De Ritz, Parijs

    o.a. Ernest Hemingway, Coco Chanel , Kate Moss, Beyoncé
    Dit luxe hotel in hartje Parijs, aan het legendarische Place Vendôme, is voor beroemdheden zoals Coco Chanel, Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald en Marcel Proust zowel een thuis als een plek om te werken geweest. In de jaren '40 is zelfs een suite vernoemd naar mevrouw Chanel. Sinds het hotel de deuren opende in 1898 hebben diverse sterren er geslapen, zoals Kate Moss en Beyoncé. Om het hotel ongekende weelde uit te laten stralen wordt kosten noch moeite gespaard. Momenteel is het hotel dicht wegens renovatie.

    Chateau Mormont Hotel, Los Angeles

    o.a. Robert de Nero, Elizabeth Taylor, Ashley en Mary-Kate Olsen, Lindsay Lohan, Kirsten Steward
    Robert De Niro bracht maar liefst twee jaar door in het penthouse van het luxe Chateau Marmont op Sunset Boulevard, in het hart van West Hollywood. Ook is het een thuisbasis geweest van acteurs zoals Keanu Reeves en Elizabeth Taylor. Op deze manier konden ze luxe wonen dichtbij hun werk. Het hotel is qua constructie geïnspireerd door een koninklijk 'optrekje' in de Franse Loire Valley. De hotelkamers hebben de elegantie meegekregen van het Franse paleis en zijn gemeubileerd met donkere, houten meubels. De muren zijn creme-kleurig en op het dakterras van het hotel brengen sterren graag hun tijd door in de zon.

    Washington Square Hotel, New York

    o.a. Bob Dylan, Bill Cosby, Barbra Streisand, the B-52’s, Bo Diddley
    In de jaren '60 verbleven zanger Bob Dyland en liefje/ (collega-)folkzanger Joan Baez enige tijd samen in het Washington Square Hotel in New York City. Het gebouw staat in het hart van Greenwich Village, op loopafstand van trendy bars en clubs. Dylan bracht zijn dagen hier door met winkelen en sightseeing, met slenteren door de straten van Little Italy, Chinatown, Soho, en East Village. De kamers zijn ingericht in Art Deco-stijl en de muren zijn versierd met vintage foto's van beroemdheden.

    The Savoy, Londen

    o.a. Oscar Wilde, Frank Sinatra, Charlie Chaplin, Babe Ruth, Marilyn Monroe, Beatles
    Een paar jaar nadat The Savoy de deuren opende in 1889 werd het hotel een vaste verblijfplaats voor avant garde-schrijver Oscar Wilde gedurende zijn affaire met Lord Alfred 'Bosie' Douglas. Door dit 'schandaal' toentertijd werd het hotel wereldnieuws. Wilde werd vervolgd wegens 'grove onfatsoenlijkheid' in een openbare rechtszitting. De hotelmedewerkers werden als belangrijkste getuigen opgevoerd. De 'schandalige' reputatie die het hotel hierdoor kreeg zou later rockgoden zoals de Beatles trekken. De kamers van dit iconische 5-sterren hotel zijn uitgerust met kingsize bedden en voor de ramen hangen gordijnen in barok-stijl. Zodra je deze openschuift, heb je een prachtig uitzicht over de rivier de Theems.

    Hotel Pink Beach Club, Bermuda

    o.a. John Travolta en Kelly Preston
    Het Hotel Pink Beach Club in Tucker's Town, Bermuda, is een tijd lang een permanente verblijfplaats voor John Travolta en zijn vrouw, Kelly Preston, geweest. Beroemdheden van over de hele wereld waren erg gesteld op dit hotel vanwege de buitengewone privacy die het verblijf aan zijn gasten bood, maar ook vanwege de pittoreske ligging aan het witte strand. De kamers hebben terrasjes met uitzicht over de zee of over de tuin van het hotel. Het interieur is een mix van antieke houten meubels en de muren zijn bekleed met zachte pasteltinten. Onlangs is het hotel verkocht aan een nieuwe eigenaar die van plan is het hotel in glorie te herstellen en in 2014 te heropenen als een 5-sterrenverblijf.



    GERELATEERDE ARTIKELEN
    03-11: 
    03-11: 

    http://www.telegraaf.nl/reiskrant/21777792/__Slapen_als_sterren__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten