dinsdag 3 november 2015

De beste stranden van New York

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Staten Island Staten IslandFoto: visitstatenisland.com

New York

ma 27 mei 2013, 15:49 | 1 reactie

De beste stranden van New York

door onze redactie Reiskrant
Een dagje naar het strand is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een bezoekje aan New York City. Toch is het vaak een heerlijke en vooral betaalbare activiteit. Hier vijf strandjes die de moeite waard zijn om te bezoeken...
    De stad heeft een kustlijn van 22,5 kilometer waarbij de meeste stranden makkelijk toegangbaar zijn. De orkaan Sandy heeft veel van de stranden ongeschonden achtergelaten, de andere stranden die wel beschadigd zijn worden snel opgeknapt zodat ze klaar zijn voor de vakantiegangers.
    Terwijl Staten Island en Brooklyn het meeste strand hebben, bieden ook Manhattan, de Bronx en Queens allemaal iets speciaals. Perfecte plekjes om te vissen, mooie tuinen en prachtige plekken om te picknicken ontbreken hier niet. De stranden zijn open vanaf Memorial Day weekend en sluiten op Labor Day. Er zijn strandwachten van 10:00 tot 18:00 uur om de dag prettig en veilig te laten verlopen.

    Staten Island

    Staten Island staat misschien het meest bekend om de grote hoeveelheid parken en het prachtige uitzicht vanaf de Staten Island Ferry en Snug Harbor Cultural Center & Botanical garden. Het verbaast je misschien dan ook dat deze plek de meeste stranden heeft van heel New York City.
    De stranden zijn gratis en open voor publiek en ook parkeren is kosteloos. Het is dan ook geen wonder dat veel mensen hier een bezoek brengen zodra het zonnetje begint te schijnen.

    Brighton Beach met de gezellige boulevard Brighton Beach met de gezellige boulevardFoto: Wikimedia Commons

    Brooklyn

    Op de tweede plek in deze lijst vinden we Brooklyn. Hier zijn vier locaties waar je kunt genieten van de zon in het zand of kunt zwemmen in de oceaan. Met het bekendste strand van New York City, Coney Island, is het een heerlijke plek om te relaxen in deze bruisende stad.
    Bijna vijf kilometer aan strand, een gezellige boulevard en pretparken zijn hier te vinden. Als je liever een iets kleiner strandje wilt bezoeken is Brighton Beach aan de te raden.

    Strand van Queens Strand van QueensFoto: Wikimedia Commons

    Queens

    Met maar twee publieke stranden loopt Queens achter op Broolyn en Staten Island. Toch komt Queens op de derde plaats omdat het als enige twee surfstrandjes heeft. Ook is dit een plek waar je goed kunt vissen en kunt sporten. Een grote boulevard met veel winkels en restaurants op Beach 116th Street maken het gezellig en levendig.

    Orchard Beach, Bronx Orchard Beach, BronxFoto: Wikimedia Commons

    Bronx

    Om de 'Riviera van New York' te beleven is een bezoekje aan de stranden van de Bronx een aanrader. Het Orchard Beach is het enige publieke strand in de Bronx en is een verlenging van het bekende Pelham Bay park (het grootste park in de stad). Ook dit strand heeft promenade met winkels, restaurants en zelf 26 plekken om sporten te beoefenen.
    Niet ver van Pelham Bay Park en Orchard Beach ligt City Island, een klein eiland waar bezoekers kunnen genieten van de zon. Met een haventje, clubs en de beste visrestaurants van New York mag deze plek niet ontbreken in dit lijstje.

    Governors Island, Manhattan Governors Island, ManhattanFoto: Wikimedia Commons

    Manhattan

    Manhattan heeft officieel geen natuurlijke stranden, toch zijn er veel alternatieven om te relaxen in de stad. Governors Island is een makkelijk toegangbare plek waar je kunt komen met de ferry. Het geeft een prachtig uitzicht over New York en er zijn ontelbaar veel dingen om te doen. Je kunt er fietsen, picknicken en kunt bijvoorbeeld genieten van de gratis culturele evenementen die hier gehouden worden.
    Bij de Beekman Beer Garden Beach Club hebben ze wel een zandstrandje en ook daar kan je genieten van heerlijk eten, verfrissende drankjes en het prachtige uitzicht.

    Bron: www.nycgo.com

    http://www.telegraaf.nl/reiskrant/stedentrip/21598164/__De_beste_stranden_van_New_York__.html

     
     
    Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
    Foto: www.visitstatenisland.com

    New York

    do 05 sep 2013, 10:41 | 0 reacties

    Tips voor een bezoek aan Staten Island

    Veel toeristen associëren de Staten Island Ferry met het prachtige uitzicht op New Yorks Vrijheidsbeeld. Maar wist je dat het eindpunt van deze ferry ook de moeite waard is?
      De Staten Island north shore biedt het mooiste zicht op Manhattan, een groene omgeving, culturele diversiteit en fantastische restaurants. Port Richmond, Randall Manor, St. George en West Brighton; laat je verrassen aan ‘de overkant’ The Big Apple.
      De spotlight op Staten Island maakt onderdeel uit van het Neighborhood x Neighborhood initiatief van NYC & Company, een campagne die iedere maand een minder bekende borough of buurt van NYC op de kaart zet.

      Verborgen parel

      Zoals men in New York zegt: "Staten Island is een hidden gem", een verborgen pareltje in de stad. Ga naar Port Richmond voor het beste Italiaanse ijs en de smaakvolle pizza’s of relax in de botanische tuin van Randall Manor. De pittoreske Snug Harbor Culture Center & Botanical Garden is een must-see op zich.
      Ooit de thuishaven van gepensioneerde zeemannen en nu een levendige plek vol tuinen, theaters en musea. Een voorbeeld van populaire musea zijn het Staten Island Children's Museum met interactieve tentoonstellingen en creatieve workshops of het Staten Island Museum voor een blik op de geschiedenis van deze bijzondere borough. Beide musea zijn te vinden in de wijk St. George.

      Staten Island Ferry Staten Island FerryFoto: Wirednewyork.com

      Staten Island Zoo

      Een bezoek aan Staten Island is niet compleet zonder een bezoek aan de Staten Island Zoo in West Brighton, ook wel the biggest little zoo genoemd. Je ziet er bijzondere vogels, reptielen, zoogdieren, indrukwekkende slangen collecties en tropische vissen. Voor toeristen én locals die na een dagje nog niet uitgekeken zijn op Staten Island is een verblijf in een van de hotels een optie.
      Comfort Inn Staten Island en Holiday Inn Express Staten Island zijn aanraders voor een nachtje weg met het gezin en voor net dat beetje extra kun je verblijven in het Hilton Garden Inn Staten Island. Een mooie bijkomstigheid: de hotels bieden een gratis shuttle naar de Staten Island Ferry Terminal.
      Heeft u ook tips? Laat hieronder uw reactie achter.

      GERELATEERDE ARTIKELEN
      29-07: 

      http://www.telegraaf.nl/reiskrant/stedentrip/21866877/__Tips_voor_een_bezoek_aan_Staten_Island__.html

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten