dinsdag 15 september 2015

Zien: 8 bijzondere bomen in de wereld

Zien: 8 bijzondere bomen in de wereld


Zien: 8 bijzondere bomen in de wereld
Auteur:
maandag, 21 juli 2014
Like tree hugging? Een reis langs 8 bijzondere bomen in de wereld. Van de Tree of Life tot de Joshua Tree.

Bomen zijn mooi. Ze geven schoonheid en schaduw maar nog belangrijker: zuurstof en energie, leven dus. We gaan bomen knuffelen (niet meer alleen voor hippies, maar wetenschappelijk aangetoond gezond) en nemen u mee op reis langs 8 bijzondere bomen in de wereld. 

 

Pirangi Cashewboom, Natal, Brazilië

De grootste cashewboom in de wereld staat in het Braziliaanse Natal. De boom, ook wel bekend als Maior Cajueiro do Mundo heeft een respectabele leeftijd van 177 jaar en beslaat een oppervlakte van maar liefst 2 hectare. Als de takken van de Pirangi boom de grond raken, gaan ze wortelen en blijven groeien.
 

Chandelier Tree, San Francisco, Verenigde Staten

Start de motor maar om door een boom heen te rijden. Het kan bij de Chandelier boom, ook een gigantische redwood op zo’n 280 kilometer rijden vanaf San Francisco langs US101. Zestig jaar geleden werd een tunnel in de boom gemaakt. Tegen betaling van $3 USD mag u door de boom rijden.
 

De Tule boom, Mexico

De Tule boom oftewel: el Árbol del Tule is een Montezuma cipres bij een kerk in Santa María del Tule in de staat Oaxaca in Mexico. De boom zou meer dan 2000 jaar oud zijn en kent een diameter van ongeveer 40 meter en is 35 meter hoog. 
 

General Sherman, Californië, Verenigde Staten 

Deze reusachtige sequoia in het Sequoia National Park in Californië zou tussen de 2300 en 2700 jaar oud zijn. Hij gaat meer dan 80 indrukwekkende meters de lucht in. De boom kreeg in 1870 zijn naam van natuuronderzoeker James Wolverton. Hij noemde de boom naar generaal William T. Sherman, onder wie hij in de Amerikaanse burgeroorlog had gediend. De General Sherman is te vinden in het Giant Forest waar vijf van de tien grootste bomen ter wereld staan en zwarte beren leven.
 

Joshua Tree, Los Angeles, Verenigde Staten

De Joshua Tree heeft natuurlijk zijn bekendheid verworven dankzij het gelijknamige album van U2. Fotograaf Anton Corbijn vertelde de band over de Joshua Tree en de religieuze betekenis. Dat moest de titel worden van het album en de band ging op de foto met een Joshua Tree. Heel bijzonder: ze vonden een alleenstaande Joshua Tree, normaal komt groeit deze in groepen. Dé Joshua Tree viel in het jaar 2000 om. Maar er staan er nog genoeg in het Indrukwekkende Joshua Tree National Park. Het ligt op zo’n 230 kilometer rijden vanaf Los Angeles.
 

Tree of life, Bahrein

De magische Tree of Life, een acaciaboom, staat als enig groene wezen al 400 tot 500 jaar op een bijzonder plek midden in de woestijn in Bahrein. Acaciabomen worden gemiddeld 300 jaar oud, maar deze oude taaie houdt al veel langer vol zonder water om zich heen. Tussen Riffa en Awali, nabij Jebel Dukhan. De lokale bevolking denkt dat dit de plek van het Hof van Eden was.
 

Avenue van de Baobabs, Madagaskar

De Avenue van de Baobabs is een groep enorme bomen langs een onverharde weg tussen Morondava en Belon’i Tsiribihina in het westen van het eiland Madagaskar. Een adembenemend en spectaculair gezicht en een geliefde, fotogenieke toeristische attractie. 
 

Drakenboom, Tenerife, Spanje

De beroemde Drakenboom (Drago Milenario) bij het fraaie, historische plaatsje Icod de los Vinos op Tenerife is geen gewone boom. Experts denken dat de boom met z’n paraplu-achtige vorm meer dan 1000 jaar oud is. Z’n naam dankt de boom aan de hars die eruit stroomt als takken breken. Het werd drakenbloed genoemd en in vroeger tijden gebruikt als middel tegen diverse kwaaltjes.
 

http://www.skyscanner.nl/nieuws/zien-8-bijzondere-bomen-de-wereld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten