maandag 9 januari 2017

Apple door iPhone 800% duurder (Apple nhờ iPhone mà tăng giá trị 800%)

  
Foto: REUTERS

Apple door iPhone 800% duurder

Gisteren, 22:32
Tien jaar nadat Steve Jobs de iPhone introduceerde is het aandeel Apple op de beurs met 800% in waarde gestegen.

    Het aandeel sloot maandagavond, na stevige tikken eerder, op een tweejaars hoogtepunt bij $119 per stuk.

    iPhone cruciaal

    De iPhone is bij zijn tienjarig jubileum binnen het grootste technologiebedrijf ter wereld nog altijd goed voor 63% van de groepsomzet.

    Veel software, apps, het nieuwe besturingssysteem iOS10 en ondersteunende diensten zijn bovendien afhankelijk van de iPhone-verkopen.

    Koersontwikkeling Apple.
    Koersontwikkeling Apple.
    Foto: BLOOMBERG


    Steve Jobs introduceerde dit apparaat als een iPod waarmee je ook kon bellen en internetten. Apple werkt nu aan zijn update, de iPhone 7 Plus, met een snellere processor, nieuwe camera en een verbeterd besturingssysteem iOS10.
    Hoewel de verkopen in aantal achterlopen bij die van Samsung, is de marge per toestel vele malen hoger. De brutomarge op de verkochte iPhones was daarnaast over het laatste kwartaal volgens marktonderzoeker IDC 39%. Alleen die van BlackBerry is momenteel hoger (50%).
    Veel overige inkomsten haalt Apple uit zijn online winkel App Store en muziekshop iTunes. Volgens marktonderzoeker Nielsen is de vraag naar streaming muziek afgelopen jaar met  39% gestegen afgezet tegen 2015, waarbij Apple zeer sterk profiteert. Uit de app-markt heeft Apple inmiddels $60 miljard gehaald, $20 miljard alleen al in 2016.

    http://www.telegraaf.nl/dft/27399345/__Apple_door_iPhone_800__duurder__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten