dinsdag 16 februari 2016

Nederland : De doorstart van V&D is mislukt. Investeerder Roland Kahn ziet af van de overname van de winkelketen en de panden

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Teleurstelling ook in Amsterdamse winkels V&D. Teleurstelling ook in Amsterdamse winkels V&D.Foto: RONALD BAKKER

di 16 feb 2016, 16:50 | 140 reacties

V&D-overname mislukt

door onze redactie DFT
AMSTERDAM - De doorstart van V&D is mislukt. Investeerder Roland Kahn ziet af van de overname van de winkelketen en de panden.
    Foto: JOS SCHUURMAN
    Kahn is vooral bekend van de CoolCat-kledingwinkels.
    In een verklaring laat hij weten: "Ons team heeft de afgelopen maand samen met het V&D-management en de curatoren hard en bezield gewerkt aan een doorstart van V&D in een nieuwe lifestyle-formule.
    We moeten helaas concluderen dat wij er niet in geslaagd zijn de belangen van alle betrokkenen op één lijn te krijgen. We vinden het met name spijtig voor al die betrokken medewerk(st)ers van V&D."

    Kahn bleef over

    Kahn was de enige en exclusieve partij met wie nog gepraat werd over een doorstart. Namens het Coolinvestments-team danken Roland Kahn (ceo) en Jaco Scheffers (cfo) alle betrokkenen voor hun steun en vertrouwen.
    De curatoren laten op hun beurt weten dat het "tot hun spijt niet is gelukt om tot een doorstart te komen".
    Lees hier een korte historie van V&D: Warenhuis groeide lang onstuimig

    Doorstart beperkt


    “Wij zijn er niet in geslaagd belangen van betrokkenen op 1 lijn te krijgen”
    - Roland Kahn
    De beoogde doorstart is daarmee beperkt tot de verkoop van de externe vestigingen van La Place, die naar supermarktconcern Jumbo gaan.
    "Nu het helaas niet mogelijk is gebleken om de puzzel tussen de potentiële koper, verhuurders en financiers op te lossen, zal een zeer beperkte groep van V&D-medewerkers onder leiding van de curatoren de boedel in de komende weken ordentelijk afwikkelen."
    Supermarktconcern Jumbo betreurt ten zeerste dat het niet is gelukt om een doorstart van de V&D-warenhuizen te bewerkstelligen. "Hiermee gaan veel banen verloren en komt er een einde aan een Nederlands retail-icoon", liet het concern in een verklaring weten.

    Vakbond: teleurgesteld

    Vakbond FNV Handel is zwaar teleurgesteld in de uitkomst. "Wat een dramatisch slotakkoord voor de 5000 V&D-medewerkers en de 3000 medewerkers van La Place", zei bestuurder Niels Suijker.
    De noodzaak van het vinden van ander werk is heel groot, maar het aanbod is klein, aldus de bond.

    'Personeel verliest'

    Suijker: ,,Het V&D-personeel verliest op alle fronten. Natuurlijk zullen we onze leden bijstaan waar mogelijk, maar we kunnen helaas geen banen voor ze creëren".

    Lees hier alles over V&D


    Gerelateerde artikelen
    06-02: 

    http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/25211876/__VD-overname_mislukt__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten