zondag 3 januari 2016

Opnieuw heeft de zogenoemde 'geluksmakelaar', John Kosterman uit Zwolle, een hoofdprijswinnend staatslot verkocht

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
In 2008 stonden mensen ook al in de rij in de winkel van John Kosterman in Zwolle. De afgelopen jaren verkocht hij regelmatig een winnend lot en kreeg de naam `de Geluksmakelaar`. In 2008 stonden mensen ook al in de rij in de winkel van John Kosterman in Zwolle. De afgelopen jaren verkocht hij regelmatig een winnend lot en kreeg de naam 'de Geluksmakelaar'.Foto: ANP

zo 03 jan 2016, 17:15
|
lees voor

Winnend lot weer gekocht bij 'geluksmakelaar'

ZWOLLE - Opnieuw heeft de zogenoemde 'geluksmakelaar', John Kosterman uit Zwolle, een hoofdprijswinnend staatslot verkocht. Een van de twee winnaars van 15 miljoen euro netto in de oudejaarsloterij kocht daar zijn lot. Kosterman wordt de 'geluksmakelaar' genoemd, omdat de afgelopen jaren veel hoge prijzen vielen op loten die bij hem waren gekocht.
    Kosterman zelf spreekt van fantastisch nieuws. "Natuurlijk vind ik het leuk voor mijn reputatie, maar vooral dat een van mijn klanten dit overkomt. We hebben eerder grote prijzen verkocht, maar dit is toch wel een record."
    Het is overigens niet verwonderlijk dat Kosterman opnieuw een winnend lot verkoopt. Zijn zaak staat al jaren in de top 3 van grootverkopers van de loten in de Staatsloterij. Cijfers over 2015 zijn er nog niet, maar in 2014 stond Kosterman op nummer 2. Op nummer 1 stond toen een andere bekende grootverkoper, sigarenwinkel Cigo John en Wim in Amsterdam. "Hoe meer loten je verkoopt, hoe groter de kans op een winnend lot", aldus een woordvoerder van de Staatsloterij.
    Zeker in de aanloop naar oud en nieuw staan ze bij Kosterman in de rij voor een lot. Dit jaar kreeg hij zelfs een bestelling uit Mexico. "Uit ervaring weten we dat het vallen van een grote prijs bij een verkooppunt weer andere klanten aantrekt", zegt directeur Frans van Steenis van de loterij.
    Een ander oudejaarslot dat werd gekocht in de zaak van Kosterman was overigens ook nog eens goed voor een van de 250 Mini's, die dit jaar ook in het prijzenpakket zaten.
    De Staatsloterij heeft naast de internetverkoop en abonnees ongeveer 5000 verkooppunten in ons land. Voor de oudejaarsloterij werden meer dan 4,5 miljoen lotnummers verkocht. Dat is ruim een half miljoen lotnummers meer dan voor de oudejaarstrekking van het jaar ervoor.
    De hoofdprijs van de oudejaarstrekking (30 miljoen euro netto) viel op een lotnummer dat was verkocht als twee halve loten. Het andere halve lot werd verkocht in Zaandam, bij Primera de Jager.
    Winnaars van grote prijzen blijven bij de Staatsloterij trouwens anoniem. Wel krijgen ze binnenkort een gesprek met de prijswinnaarsbegeleider en een glas champagne.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/24941924/__Weer_winnend_lot_uit_zaak_Zwolle__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten