zaterdag 5 december 2015

Steekpartij metro Londen door IS-aanhanger op zaterdag 5-12-2015

 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie



za 05 dec 2015, 22:30

Steekpartij metro Londen door IS-aanhanger


Londen - Een zelfverklaarde aanhanger van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft zaterdagavond op een metro-station in Oost-Londen een voorbijganger geprobeerd de keel door te snijden. De man kon door de politie worden ingerekend, nadat agenten hem met een stroomstootwapen wisten uit te schakelen. Het slachtoffer raakte zwaargewond bij de moordpoging.
Het bloederige incident gebeurde op metrostation Leytonstone. 'Dit is voor Syrië! Jullie bloed zal vloeien!', riep de dader volgens getuigen voordat hij zijn slachtoffer in de nek stak met een machete-achtig mes.
,,Ik was onderweg naar een kerstborrel van mijn werk, toen ik allemaal mensen in paniek uit het station zag komen rennen", vertelt een getuige op Twitter. ,,Ik besloot toch naar binnen te gaan om mijn metro te halen, maar toen ik een man met een mes zag zwaaien, moest ik rennen voor mijn leven."
Andere voorbijgangers filmden hoe de politie de IS-aanhanger uitschakelt. Op de gruwelijke beelden is een grote plas bloed op de vloer van het metrostation te zien
Over de identiteit van de dader en het slachtoffer is verder nog niets bekendgemaakt. Het politieonderzoek is nog in volle gang. Een woordvoerder bevestigt enkel dat een verdachte is aangehouden en dat een man met ernstige steekwonden naar het ziekenhuis is gebracht. De politie behandelt de steekpartij wel als een terroristisch misdrijf.
Groot-Brittannië is deze week begonnen met het bombarderen van doelen van IS in Syrië. De eerste Britse aanval vond plaats in de nacht van woensdag op donderdag, kort nadat het Britse parlement had ingestemd met de luchtaanvallen. Er werden olievelden in het oosten van Syrië gebombardeerd. Daarbij zouden geen burgerslachtoffers zijn gevallen. Het ministerie van Defensie heeft gemeld dat in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag bij een tweede bombardement olievelden bij Omar, in het oosten van Syrië zijn bestookt.

 http://www.telegraaf.nl/buitenland/24837609/__Aanval_IS-aanhanger_metro__.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten