woensdag 2 december 2015

Bij een schietpartij in het Amerikaanse San Bernardino (Zuid-California) woensdag 2-12-2015 zijn zeker 28 slachtoffers gevallen

 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Reuters



wo 02 dec 2015, 20:28

Veel slachtoffers bij schietpartij VS


SAN BERNARDINO - Bij een schietpartij in het Amerikaanse San Bernardino woensdag zijn zeker 28 slachtoffers gevallen, van wie veertien dodelijk. Dat laat de politie in de Californische plaats weten. De daders, vermoedelijk drie mannen, zijn waarschijnlijk ontkomen. De politie zegt geen informatie te hebben over hun motief en de FBI kan nog niet zeggen of het om een terroristische aanslag gaat. Wel is duidelijk dat het geen spontane daad was; "De schutters kwamen hier met een kennelijk doel", aldus de politiecommissaris van San Bernardino.
    Foto: Twitter / @crimneshutterbug
    Een SWAT-team van de politie is op jacht naar de daders. Ze zouden kogelwerende vesten en skibrillen dragen, en zijn ontkomen in een zwarte GMC Yukon. Die auto zou inmiddels verlaten zijn teruggevonden. De schutters waren bewapend zijn met automatische geweren. Over hun identiteit doen allerlei geruchten de ronde, maar de politie heeft daar officieel niets over bekendgemaakt.

    Verdachte pakketjes

    De schietpartij vond plaats in het Inland Regional Center, een kliniek voor mensen met een ontwikkelingsstoornis. De schoten zouden zijn gevallen in een ruimte die voor de dag was verhuurd voor een conferentie. Alle mensen die uit het gebouw werden geëvacueerd, worden uit voorzorg gecontroleerd door de politie. Er werken enkele honderden mensen in het centrum. Er zijn enkele verdachte pakketjes gevonden in het gebouw, maar het is nog niet bekend of het om explosieven gaat.
    Volgens de vader van een medewerker van de kliniek schoten de mannen wild om zich heen en hadden ze zichzelf opgesloten in een kantoor. Zoals het nu lijkt, zijn ze echter toch ontkomen.
    San Bernardino is een stad met 200.000 inwoners op ongeveer 100 kilometer van Los Angeles.

    Foto: AP



    http://www.telegraaf.nl/buitenland/24821087/__Schietpartij_VS__veel_slachtoffers__.html

    'We doken onder het bureau'


    Overlevenden van de schietpartij in het Amerikaanse San Bernandino vertellen geschrokken hun verhaal.Bij het bloedbad vielen veertien doden en raakten zeventien mensen gewond. Ondertussen wordt er steeds meer bekend over de daders.
    Lees meer in het bijbehorende artikel

    http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/ttvnieuws/24823053/___We_schuilden_onder_het_bureau___.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten