woensdag 18 september 2024

Het duurste eten ter wereld

Het duurste eten ter wereld

©Shutterstock

Nu we de afgelopen maanden hebben bespaard op eten buiten de deur, kun je misschien jezelf nu trakteren op een luxe diner bij een goed restaurant. Je kunt het ook nog een niveau hoger tillen en een jaarsalaris uitgeven aan een enkel maaltje. Geloof ons, dat kan. We zijn natuurlijk allemaal bekend met 'duur eten' als kaviaar en truffels. Maar er zijn ook pizza's en hamburgers die zo exclusief zijn dat je er gemakkelijk tienduizenden euro's voor neertelt. Nieuwsgierig? Blader verder en ontdek het allerduurste eten ter wereld.


Dure krab©Shutterstock
Op 7 november 2019 werd in het Japanse Tottori de allerduurste krab ooit geveild voor een bedrag van 5 miljoen yen, oftewel €42.000.


Wagyu©Shutterstock
Het schijnt dat koeien in Japan extreem goed verzorgd worden en dat Japans rundvlees daarom zo lekker is. Hoewel wagyu inmiddels ook bij de Albert Heijn en Lidl ligt, lijkt op de verste verte niet op het echte wagyu. Een steak daarvan kost zo'n €200 en een hamburger ongeveer €50. Smakelijk eten!


Pata negra©Shutterstock
Deze gerookte ham wordt vooral op het Iberisch schiereiland geproduceerd. En sinds 20 maart 2016 staat pata negra in het Guinness Book of Records als de duurste beenham ooit verkocht.


Foie gras©Shutterstock
Controversieel maar overheerlijk. Wist je dat foie gras in sommige landen verboden is? Gemiddeld kost het rond de €45 per kilo.


Saffraan©Shutterstock
Saffraan is de duurste specerij ter wereld en wordt ook wel 'rood goud' genoemd. 1kg kost tussen de €30.000 en €40.000 euro. 

Truffels©Shutterstock
Deze truffels komen oorspronkelijk uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. Maar het is een duur goedje. In 2007 betaalde een casino-eigenaar uit Macau bijna €300.000 voor 1,5 kg!


Almas kaviaar©Shutterstock
Almas kaviaar is de duurste kaviaar ter wereld en kost €31.200 per kg.


Oesters©Shutterstock
We weten allemaal dat waar ter wereld je ook gaat oesters prijzig zijn.


La Bonnotte aardappelen©Shutterstock
Deze aardappels hebben een unieke smaak. Ze worden alleen verbouwd op het Île de Noirmoutier, een eilandje voor de Franse westkust.


Blauwvintonijn©Shutterstock
In 2009 werd er in Tokio een blauwvintonijn geveild voor het €2,7 miljoen.


ensuke watermeloen©Shutterstock
Dure smaak hebben ze daar in Japan. Zelfs voor meloenen geven ze enorme sommen uit. Een van deze Densuke watermeloenen ging ooit voor zo'n €5.500 over de toonbank.


Yubari King meloenen©Shutterstock
Als je dacht dat Densuke watermeloenen de duurste meloenen ter wereld waren: vergeet het maar! In mei 2019 werden er twee van deze Yubari King meloenen geveild voor een bedrag van meer dan €40.000!


Kopi Loewak©Shutterstock
Een kilo van deze Indonesische koffie kost wel €630. Dit heeft alles met de bereiding te maken. De bonen moeten eerst namelijk opgegeten en ontlast worden door civetkatten. Het verteringsproces zou de koffie de speciale smaak geven. Ja, dat zal best!


Vogelnestje©Shutterstock
Een vogelnestje, zoals het heet, bestaat eigenlijk uit verhard vogelspeeksel. En de prijs? Tussen €27 en €90 voor een bordje 'soep'.


Vanille©Shutterstock
Natuurlijk is er veel namaak. Maar echte vanille, uit Madagaskar, is duur. Soms wel €450 per kg.


Matsutake paddenstoelen©Shutterstock
Voor deze eveneens Japanse delicatesse betaal je tussen de €900 en €1.800!


Elandkaas©Shutterstock
Kaas is duur. Dat weten we allemaal. Maar in Zweden hebben ze elandkaas en dat kost soms wel €900 per kg!


Black Diamond ijs©Shutterstock
In het Scoopi Cafe in Dubai eet je de duurste ijs ter wereld. Voor $817 (€739) koop je een Madagaskar vanille ijs bedekt met truffels, saffraan en flintertjes.


Quintessential gesmolten kaas©Shutterstock
Serendipity 3 in New York heeft een wel hele speciale tosti in de aanbieding. Het brood is ondergedompeld in champagne, Italiaanse kaas en gouden flinters. Prijs: €193.


'Le Burger Extravagant'©Shutterstock
En voor €267 krijg je een hamburger van Wagyu-vlees bedekt met zwarte truffels en kaviaar in hetzelfde restaurant.


'Pizza Royal 007'©Shutterstock
Bij Domenico Crolla eet je een pizza voor $4.200, oftewel €3.800. Op deze extravagante pizza zit in cognac gemarineerde kreeft en in Dom Perignon gedompelde kaviaar.


Louis XIII pizza©Shutterstock
Maar dat is verre van de duurste pizza ter wereld. Die is namelijk van de hand van Renato Viola. Op zijn pizza zitten onder andere drie verschillende soorten kaviaar. De prijs? Iets minder dan €11.000.


Taco's©Shutterstock
Deze taco's gemaakt met Japans rundvlees, Almas kaviaar, zwarte truffel en goudkleurige tortilla's kun je exclusief krijgen bij het Grand Velas Los Cabos Resort in Mexico, voor €22.600.


Vleespastei©Shutterstock
Vleespastei? Ja, maar niet zomaar een vleespastei, de vleespastei van het Fence Gate Inn in Engeland. Enkele ingrediënten zijn Wagyu rundvlees, matsutake champignons en zwarte truffels.


Thanksgiving-maaltijd©Shutterstock
Zoals je weet vieren ze in Amerika Thanksgiving en is de traditionele maaltijd een kalkoen. In het Old Homestead Steakhouse in New York kun je Thanksgiving-maaltijd voor €69.000 bestellen. Vergeet alleen niet een fooi te geven.


Kerstcake met diamanten©Shutterstock
De fruittaart met 223 diamanten er in kostte patissier Jeong Hong-Yongto een maand om te maken. Momenteel wordt hij tentoongesteld in Tokio en wordt hij geprijsd op zo'n €1,5 miljoen.


Chocolade pudding©Shutterstock
In 2011 bereidde chef Marc Guilbert een chocolade-dessert in een Brits hotel. de uiteindelijke prijs? €25.500!


Tullibardine Whiskey©Shutterstock
Van deze whiskey is slechts één ton ooit gebrouwen, wat betekent dat er slechts 70 flessen van zijn gemaakt. De prijs voor dit extreem zeldzame goedje is €37.000.


Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani©Shutterstock

's Werelds duurste fles water is slechts €54.000. De fles is bedekt in 24 karaats goud en het ontwerp is zeer bijzonder.



Het duurste eten ter wereld (msn.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten