zondag 17 mei 2015

De top 10 onvergeten video's in tien jaar YouTube

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: YouTube

zo 17 mei 2015, 05:30

Videosite bestaat tien jaar

Wereldfaam door YouTube

Eline van Beek
amsterdam - Videosite YouTube viert vandaag haar tiende verjaardag en dat is een groot feest, want wat is er veel gebeurd. Sinds het bestaan zijn Justin Bieber, Esmée Denters, Charlie die in een vinger bijt en een niezende panda wereldberoemd geworden. De top 10 onvergeten video's in tien jaar YouTube.

    1. Niezende panda

    De niezende panda in een dierentuin in China laat de moeder zo hard schrikken dat ze daarna even wazig in de webcam kijkt. Dit hilarische filmpje, 'Sneezing Panda', uit 2006 (6 november) is inmiddels meer dan 200 miljoen keer bekeken.

    2. Laughing Baby

    Naast de populaire dierenfilmpjes worden de babyfilmpjes ook erg vaak bekeken op de site. De 'Laughing Baby' uit 2006 zette de toon voor alle andere schattige en grappige babyvideo's die nu op YouTube te zien zijn.

    BONUS: deze baby moet ongelooflijk hard lachen om papier dat verscheurd wordt.

    3. Charlie bijt in mijn vinger... Alweer

    Een van die babyfilmpjes die later op de videosite werden gezet, was 'Charlie Bit My Finger... Again'. Met inmiddels meer dan 800 miljoen views (aantal keer bekeken) zijn de jongens een wereldwijde hit. Deze staat dan ook op nummer 2 van de meest bekeken video's in Nederland.

    4. Laat Britney Spears met rust!

    Grootste fan van Britney Spears, Chris Crocker, was het helemaal zat dat zijn idool zo slecht in de media kwam. Hij schreeuwde in 2007 (10 september) er daarom helemaal op los en dit nam hij op. 'LEAVE BRITNEY ALONE!'

    5. Gangnam Style

    Het nummer Gangnam Style van Psy uit 2012 heeft records verbroken in de afgelopen tien jaar. Zo heeft deze video voor het eerst 1 miljard (1.000.000.000) views behaald op YouTube en dat aantal groeit nog elke dag met een miljoen!

    6. Harlem Shake

    De kans is groot dat jij ook met je collega's een video hebt gemaakt met de Harlem Shake. Het was in 2013 een hype om op het nummer helemaal los te gaan en dit natuurlijk te filmen.

    7. Numa Numa

    Deze nerd zwaaide in 2006 helemaal los op het nummer 'Dragostea Din Tei' van Haiducii waardoor hij een heuse YouTube-ster werd.

    8. Boze Duitse jongen

    Het is bijna eng hoe deze Duitse jongen tekeer gaat als een computerspelletje niet werkt. Gelukkig was het filmpje 'Angry German Boy' uit 2007 gespeeld, maar wat heeft deze jongen dit goed geacteerd.

    9. Nyan Cat

    Computerkat Nyan, die begin deze eeuw voornamelijk door middel van een gifje veel werd gedeeld, is op YouTube een grote celebrity geworden met dit prachtige muziekje.

    10. Annoying Orange

    Flauwe grappen van een sinasappel. De makers van dit filmpje hoeven zich er niet voor te schamen, want nog steeds wordt de video veel bekeken.

    Lees ook: Top 10 YouTube-video's in Nederland.

    http://www.telegraaf.nl/opmerkelijk/24043615/__Wereldfaam_door_YouTube__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten