donderdag 8 maart 2018

Megaovername in VS : De Amerikaanse zorgverzekeraar Cigna wil voor $67 miljard farmaceut Express Scripts overnemen [Mỹ : Hãng bảo hiểm y tế Cigna... mua hãng bào chế thuốc Express Script với giá 67 tỷ USD]

De Amerikaanse zorgverzekeraar Cigna wil voor $67 miljard farmaceut Express Scripts overnemen.

Dat voornemen bevestigde het concern donderdag. De transactie is in aandelen en in cash. Cigna biedt $48,75 per aandeel. Vorig jaar stuitte een deal tussen Cigna en branchegenoot Anthem op bezwaren van de toezichthouder in de VS.
Het totale bod op Express Script biedt 31% premie op de slotkoers van het bedrijf van woensdadg bij $73,40 per aandeel.
De megadeal volgt op het bod op verzekeraar Aetna door apothekersketen CVS Health tegen in totaal $69 miljard, nadat marktvorsers een grote consolidatieronde in de zorgverzekeringstak hadden voorspeld.

Opmars Amazon

De verzekeraars reageren naar eigen zeggen op de wijzigingen in de zorgwetten van de VS, met name de Affordable Care Act, stijgende medicijnenprijzen en de opmars van retailreuzen als Amazon.com.
Met de stijgende kosten voelen grote verzekeraars, medicijnleveranciers en apotheken zich gedwongen samen te gaan in de Amerikaanse markt om uit de kosten te geraken.
Tegelijkertijd hekelde de Amerikaanse Food and Drug Administration dat de verzekeraars en producenten van medicijnen winst maken ten koste van de consumenten. Dat zette vorige week druk op de koers van het aandeel.
Die klontering van bedrijven zet breed door. Drie bedrijven, CVS, UnitedHealth en Express Scripts, hebben samen twee derde van hun markt in handen.
Bij de wholesalers hebben AmerisourceBergen, Cardinal Health en McKesson meer dan 80% in handen. De vijf grootste farmaciebedrijven hebben de helft van de hele Amerikaanse markt onder controle gekregen.
Vorige maand meldde supermarktketen Albertsons dat het de apotheekketen Rite Aid koopt, wat tot een concern van $83 miljard jaaromzet moet leiden. Ook die stap is ingegeven om te kunnen concurreren met Amazons uitbreiding in de markt.

https://www.telegraaf.nl/financieel/1763872/megaovername-zorgverzekeraar-vs

Cigna neemt Express Scripts over voor 67 miljard

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 08 maart 2018
Premie van 31 procent.
 De Amerikaanse zorgverzekeraar Cigna heeft definitieve overeenstemming bereikt over een overname van zorginkoper Express Scripts voor ongeveer 67 miljard dollar.
Cigna betaalt bijna 49 miljard dollar in contanten en de rest in aandelen. Aandeelhouders van Express Scripts krijgen voor elk aandeel 0,2434 aandeel in de nieuwe combinatie.
Daarmee betaalt Cigna een premie van 31 procent ten opzichte van de slotkoers van het aandeel Express Scripts op woensdag van 73,42 dollar.
Na de samenvoeging hebben aandeelhouders van Cigna een belang van 64 procent in de nieuwe combinatie en Express Scripts de resterende 36 procent.
David Cordani, de huidige CEO van Cigna, zal de nieuwe combinatie, die zal opereren onder de naam Cigna, gaan leiden.

https://www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2018/03/08/cigna-neemt-express-scripts-over-voor-67-miljard/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten