vrijdag 8 april 2016

Arrestatie 'man met hoedje' Mohamed Abrini, verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs en Brussel, is gefilmd

Nieuws

Arrestatie 'man met hoedje' gefilmd

1 uur geleden
Buitenland
Arrestatie 'man met hoedje' gefilmd
De arrestatie van Mohamed Abrini, verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs en Brussel, is gefilmd door een omstander. De terreurverdachte staat bekend als de 'man met het hoedje', omdat hij op bewakingsbeelden van luchthaven Zaventem een vissershoedje op had.

http://www.telegraaf.nl/tv/nieuws/buitenland/25567394/__Arrestatie__man_met_hoedje__gefilmd__.html
Lees meer in het bijbehorende artikel

 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Abrini was ook chauffeur bij aanslagen in Parijs

Gepakte terrorist ’man met hoedje’

Vandaag, 16:28
PARIJS - Mohamed Abrini (31), één van de verdachten van de aanslagen in Parijs, is in België opgepakt. Dat bevestigt het Belgische Openbaar Ministerie. Volgens de Belgische omroep VRT is hij waarschijnlijk ’de man met het hoedje’, die werd gezien bij de aanslagen op de luchthaven Zaventem. De autoriteiten proberen dat momenteel te bevestigen. Ook Osama K., die waarschijnlijk contact had met de zelfmoordterrorist bij metrostation Maalbeek, zit vast.

    
De ’man met het hoedje’ op bewakingsbeelden.
    De ’man met het hoedje’ op bewakingsbeelden.
    Foto: AFP

    
Mohammed Abrini (bovenste rij, midden) met de andere aanslagplegers in Parijs.
    Mohammed Abrini (bovenste rij, midden) met de andere aanslagplegers in Parijs.
    Foto: AFP

    
’De man met het hoedje’
    ’De man met het hoedje’
    Foto: AFP

    
Volgens Belgische media is dit Osama K.
    Volgens Belgische media is dit Osama K.
    Foto: Twitter

    De man met het vissershoedje liep op 22 maart met een bagagetrolley vol explosieven op het vliegveld van Brussel naast de twee terroristen die zich daar opbliezen. Hij was sindsdien voortvluchtig.
    Abrini werd twee dagen voor de aanslagen in de Franse hoofdstad gefilmd met Salah Abdeslam bij een tankstation langs de snelweg naar Parijs. Abrini zat bovendien aan het stuur van een auto die op 13 november werd gebruikt bij de aanslagen bij het Stade de France.

    Tweede verdachte

    Ook een tweede verdachte, Osama K, is opgepakt. Het zou gaan om de man die in een metrostation in Brussel kort contact had met de terrorist die zich opblies in metrostation Maalbeek. Volgens de krant de Standaard is hij een Zweed. De autoriteiten beschikken over camerabeelden uit een winkel waarop K. hetzelfde soort tassen koopt die gebruikt werden bij de aanslag op Zaventem. Het duo zou zijn aangehouden in de Brusselse gemeente Anderlecht.
    Van Abrini werden volgens VRT sporen aangetroffen in de woning in Brussel vanwaaruit de daders van de aanslag in Zaventem vertrokken.

    Eerder veroordeeld

    Abrini, die de Belgische nationaliteit heeft, is eerder veroordeeld voor een gewapende overval. Zijn broer is omgekomen in Syrië, waar hij zelf mogelijk ook is geweest. Ook zou hij met Abdeslam een studio hebben gehuurd in een voorstad van Parijs waar de terroristen hebben overnacht voordat ze op 13 november toesloegen.
    De Franse krant Le Parisien schreef in november dat Abrini niet in Parijs was tijdens de aanslagen. Hij heeft een alibi, meldde de krant op gezag van bronnen bij de Belgische justitie. Abrini moet volgens een bron bij de Franse politie worden gezien als een ,,figurant’’.
    Bekijk hieronder een amateurvideo van de arrestatie. Het is niet duidelijk wie de persoon in beeld is.

    http://www.telegraaf.nl/buitenland/25565350/___Man_met_het_hoedje__opgepakt__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten