maandag 21 maart 2016

Nederland heeft maandagochtend 21-3-2016 de mijlpaal van 17 miljoen inwoners bereikt + De 17.000.000ste Nederlander : Noë de Bruijn in Den Haag

 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Foto: Ronald Bakker

17 miljoen Nederlanders een feit

25 min geleden
DEN HAAG - Nederland heeft maandagochtend de mijlpaal van 17 miljoen inwoners bereikt. Rond 11.45 uur bedroeg het totale aantal inwoners van Nederland exact dit aantal, aldus de bevolkingsteller van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


    Wie de 17 miljoenste Nederlander is, is niet bekend. Dat komt omdat het statistiekbureau de namen niet krijgt. Het inwonertal gaat uit van de mensen die in Nederland staan ingeschreven. Het gaat om Nederlandse staatsburgers, maar ook om buitenlandse werknemers, om vluchtelingen met een verblijfsvergunning en om asielzoekers die hier minstens zes maanden wonen, maar nog in de procedure zitten. Nieuwe asielzoekers en illegalen zijn niet meegerekend.
    Gemiddeld worden er per dag ongeveer 465 kinderen geboren. Daar staat tegenover dat er op jaarbasis elke dag 405 mensen overlijden. Verder vestigen zich gemiddeld 540 immigranten per dag in Nederland, terwijl er 405 emigranten vertrekken.



    Dit kan u ook interesseren

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/25439932/__17_miljoen_Nederlanders_een_feit__.html

     
     
    Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

    Mogelijk record voor baby Noë

    De 17.000.000ste Nederlander?

    Vandaag, 05:30
    Den Haag - Vandaag wordt ergens in Nederland de 17 miljoenste inwoner ingeschreven. Dat zou Noë de Bruijn kunnen zijn, die dit weekeinde het levenslicht zag in het Haagse Bronovoziekenhuis.
      
Trotse ouders Suky en Gilbert de Bruijn met dochtertje Noë, dat zomaar de 17 miljoenste inwoner van Nederland zou kunnen zijn. Het is een klein meisje, maar het gaat uitstekend met haar, ook met de moeder.
      Trotse ouders Suky en Gilbert de Bruijn met dochtertje Noë, dat zomaar de 17 miljoenste inwoner van Nederland zou kunnen zijn. Het is een klein meisje, maar het gaat uitstekend met haar, ook met de moeder.
      Foto: Serge Ligtenberg
      Het meisje van 2405 gram wordt vandaag door haar trotse vader Gilbert aangegeven bij de burgerlijke stand. Aangezien het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft uitgerekend dat vandaag de grens van 17 miljoen inwoners wordt bereikt, is er een goede kans dat dit Haagse meisje dit bijzondere stempel krijgt. In 2000 telde ons land nog 16 miljoen inwoners.
      Gynaecoloog Kim Boers die de keizersnee verrichtte waarmee Noë in het Bronovo werd geboren laat weten dat het goed gaat met moeder en dochter. „Het is een klein meisje van net 2405 gram maar het gaat uitstekend, ook met de moeder. Ze liggen nog even op de Amalia-afdeling, maar dat is gebruikelijk na een keizersnede.”
      De ouders van het meisje hadden totaal niet stilgestaan bij het feit dat hun dochter wellicht een record zou opleveren. „Voor ons is haar geboorte sowieso al een wonder. We hadden wel gehoord dat het er aan zat te komen 17 miljoen Nederlanders, maar er ging eigenlijk geen lampje branden. We zullen het zien als mijn man haar vandaag in het Haags stadhuis gaat aanmelden.”
      De miljoen extra in de afgelopen vijftien jaar zijn, zo weet het CBS, vooral in de randstad terechtgekomen. Amsterdam kreeg er bijna 100.000 mensen bij in die periode, gevolgd door Utrecht, Den Haag en Almere. In vergelijke met andere groeigemeenten was de bevolkingsgroei in Rotterdam met 20.000 extra betrekkelijk gering.

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten