dinsdag 23 februari 2016

‘Hitler had misvormde micropenis’

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

di 23 feb 2016, 08:08

‘Hitler had misvormde micropenis’


Londen - Volgens een nieuw boek droeg Adolf Hitler een pikant medisch geheim met zich mee. Als gevolg van de aandoening Hypospadie zou de nazi-dictator een extreem kleine penis hebben gehad, een zogeheten micropenis.
    De auteurs van het boek Hitler's Last Day: Minute by Minute schrijven dat zij nieuwe medische gegevens hebben ingezien die daarvoor bewijs leveren. Bij patiënten met Hypospadie zit het urinegaatje niet aan het einde van hun geslachtsdeel, maar halverwege of helemaal aan de stam ervan.
    Volgens de auteurs, twee historici, was er Hitler veel aan gelegen de aandoening geheim te houden voor het grote publiek, uit angst voor reputatieschade. Zijn gedrag en driften zouden bovendien deels kunnen worden verklaard door de schaamte die hij voelde voor zijn misvormde geslachtsdeel.
    Eind vorig jaar verscheen al een ander boek dat claimt dat de führer maar één bal had. Dat zou blijken uit een medisch document uit 1923, toen Hitler de cel inging voor een mislukte putsch in München. Daarin wordt gemeld dat de latere nazi-dictator leed aan 'cryptorchisme aan de rechterzijde' - vaktaal voor een niet-ingedaalde rechter testikel die in het geval van Hitler waarschijnlijk onvolgroeid was.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten