vrijdag 18 september 2015

In Nederland hoogste stijging asielaanvragen

vr 18 sep 2015, 14:20
|
lees voor

In Nederland hoogste stijging asielaanvragen

LUXEMBURG - Nergens in Europa stijgt het aantal asielaanvragen zo snel als in Nederland. In april, mei en juni vroegen 6270 mensen hier asiel aan. In de eerste drie maanden ging het nog om 2425 aanvragen. Dat is een toename van 159 procent.
    Foto: ANP (Evert-Jan Daniels)
    Volgens de Europese statistische dienst komt alleen Letland in de buurt. Daar steeg het aantal verzoeken met 123 procent.
    In de 28 EU-landen bij elkaar vroegen in april, mei en juni 213.195 mensen asiel aan. Dat is 15 procent meer dan in het vorige kwartaal en 85 procent meer dan in dezelfde maanden in 2014. Duitsland kreeg verreweg de meeste asielaanvragen (bijna 81.000), gevolgd door Hongarije, Oostenrijk, Italië en Zweden.
    De meeste asielzoekers komen uit Syrië, Afghanistan, Albanië, Irak en Kosovo.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/24510195/__Snelle_stijging_asielaanvragen_NL__.html

     
     
    Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
    Vluchtelingen in het asielzoekerscentrum van Giessen Vluchtelingen in het asielzoekerscentrum van GiessenFoto: AFP

    do 17 sep 2015, 12:08 | 1063 reacties

    'Verkrachtingen in azc'

    GIESSEN - Vrouwen en meisjes zijn niet veilig in het grootste opvangcentrum voor vluchtelingen in Duitsland. Ze worden door mede-asielzoekers verkracht en zouden zelfs slachtoffer zijn van gedwongen prostitutie.
      Dat schrijft het AD op basis van een brandbrief die vier welzijnsorganisaties aan politici gestuurd hebben. Volgens de organisaties zouden vrouwen in de HEAE in Giessen, waar 6000 asielzoekers verblijven, zo bang zijn om te worden aangerand dat ze 's nachts niet naar het toilet durven.
      De organisaties zeggen dat er sprake is van 'talrijke' gevallen van verkrachting en aanranding. Vrouwen die alleen reizen zouden door mannelijke asielzoekers als 'loslopend wild' worden beschouwd.

      Bende-oorlog

      Bovendien zou er in het azc een bende-oorlog plaatsvinden tussen Albanese bendes en groepen vluchtelingen uit Eritrea en Somalië, die elkaar met ernstig geweld te lijf gaan.
      De autoriteiten erkennen dat er incidenten zijn. Maar volgens een woordvoerder van de HEAE komen verkrachtingen 'slechts' incidenteel voor.

      http://www.telegraaf.nl/buitenland/24504548/___Vrouwen_in_azc_verkracht___.html

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten