dinsdag 15 september 2015

8 Magische plekken op aarde

8 Magische plekken op aarde


8 Magische plekken op aarde
donderdag, 16 juli 2015
De aarde herbergt de mooiste schatten. 8 magische plekken om over te dromen en u over te verbazen. Of om zelf te ervaren.

Skyscanner heeft de 8 magische plekken op aarde hier voor je op een rijtje gezet. Het is bijna niet te geloven dat de wereld zulke ongeloofelijk bijzondere wonderen bevat! Ga er even voor zitten en laat je verbazen!


Lake Retba Senegal, Afrika

Alsof je in een roze bad duikt van gesmolten frambozenijsjes. Het Retba meer in Senegal staat ook wel bekend als het roze meer ontstaan door de Dunaliella salina algen die rode pigment produceren dat het zonlicht gebruikt voor meer energie en zo het water roze kleurt. De kleur is vooral zichtbaar in het droge seizoen. Naast roze is het water ook nog eens zo zout dat je er in kunt drijven.
 

Alberobello en de Trulli, Italië 

Het lijken kleine poppenhuisjes uit een sprookjesboek maar ze bestaan echt, worden bewoond en heten: Trulli. Trulli zijn ontstaan rond het jaar 1500 en kenmerken zich door hun kegelvormige daken en magische symbolen. Ze zijn vooral te vinden in de wijken Aia Piccola en Riona Monti in Alberobello, een plaats ten zuiden van de stad Bari omgeven door uitbundige olijfboomgaarden. De trulli staan sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Overnachten in een trulli 
 

La Ciudad Encantada, Cuenca, Spanje

Nabij Cuenca (beroemd om z’n hangende huizen) in Castilla La Mancha verrijzen heel bijzondere objecten in La Ciudad Encantada, de betoverde stad. Door erosie en de invloeden van de rivier Júcar zijn er rotsformaties ontstaan die alle verbeelding te boven gaan. Wandel langs grote paddenstoelen (setas), de brug (puente) en de geliefden (amantes).
 
 

Antelope Canyon, Arizona, Verenigde Staten

Een waar kunstwerk van moeder natuur, deze Antelope Canyon in Arizona. Het is een zogenaamde slot canyon wat staat voor smalle kloof, uitgesleten door modder en water. Door lichtval onstaan de mooiste plaatjes. De Upper Antelope Canyon en de Lower Antelope Canyon liggen in het Navajoreservaat in de buurt van het dorp Page.
 

Lavendelvelden, Provence, Frankrijk

Overal op markten in de Provence vindt u lavendel. Wanneer de lavendel vanaf eind juli tot eind augustus bloeit, verandert het landschap in een wuivend, geurend paars tapijt. Heel kalmerend en betoverend. Er zijn diverse lavendelroutes, onder meer vanaf Mazan, naar Sault en Forcalquier. 
 

Rode Strand, China

Van paars naar  vlammend rood. Het Rode strand in Panjin, Dawa, China kleurt regelmatig felrood door de bloemen op het strand. Het moerassig gebied is een enorm wetland waar vooral in de herfst  de zeewierachtige plant bloeien. Een relaxte strandwandeling maken is er niet bij, het strand is alleen te bezoeken over aangegeven wandelpaden.
 

Ocean To Sua, Samoa 

Een droom van een natuurzwembad: Ocean To Sua op het eiland Upolu behorend bij Samoa. Met een ladder klimt u zo’n dertig meter naar beneden om vervolgens  in deze paradijselijke omgeving rond te dobberen en een paar baantjes te trekken door de enorme grot. Een onvergetelijke ervaring. 
 

MUSA Onderwatermuseum, Cancún, Mexico

MUSA Cancun Underwater Museum Aquaworld is een magisch onderwatermuseum voor de kust van Cancun, bedoeld om het koraalrif voor de kust te beschermen. Meer dan 400 beelden  van Jason deCaires Taylor hebben een serene plek gevonden op de bodem van de zee. Een ervaring extraordinaire voor duikers en snorkelaars.
 
 

http://www.skyscanner.nl/nieuws/8-magische-plekken-op-aarde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten