dinsdag 18 augustus 2015

De kabelbanen met het mooiste uitzicht

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Grouse Mountain Skyride Grouse Mountain SkyrideFoto: Wikimedia Commons

Verenigde Staten

di 18 aug 2015, 10:22

Top 10

De kabelbanen met het mooiste uitzicht

Vervoert worden naar je volgende bestemming en tegelijk genieten van een prachtig uitzicht. Naast transportmiddel zijn kabelbanen een toeristische attractie geworden. Hieronder een lijstje van de 10 kabelbanen met het mooiste uitzicht.

    Grouse Mountain, Canada

    In de winter is dit een populair gebied om te gaan skiën. De Grouse Mountain Skyride is een perfecte manier om bovenop de berg te komen en tegelijk te genieten van het prachtige uitzicht. Daarnaast is de skilift een van de belangrijkste toeristenattracties.

    De Tafelberg, Kaapstad

    In de hoofdstad van Zuid-Afrika bevindt zich de berglift van de Tafelberg. Het gaat om een van de oudste liften in wereld. Tijdens de rit draaien de karretjes rond, waardoor je een geweldig uitzicht hebt over het hele gebied.

    De Tafelberg De TafelbergFoto: Pixabay

    Masada, Israël

    Deze kabelbaan bevindt zich in de woestijn en is de laagste kabelbaan van de wereld. Het hoogste punt zit op nog geen 300 meter boven het zeeniveau. Dit maakt het uitzicht niet minder indrukwekkend.

    Masada MasadaFoto: Wikimedia Commons

    Val Thorens, Frankrijk

    Vanuit deze lift heb je een geweldig uitzicht over de Franse Alpen. In totaal zijn er in Val Thorens 32 soorten liften met onder andere stoelliften, kabelbanen en gondels.

    Val Thorens Val ThorensFoto: Wikimedia Commons

    De Emirates Air Line, Londen

    In de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk bevindt zich deze kabelbaan. De rit vertrekt vanuit het Schiereiland van Greenwich en loopt over de Thames door tot Royal Dock. Zo kun je Engelse stad bewonderen vanuit de kabelbaan.

    De Emirates Air Line De Emirates Air LineFoto: Wikimedia Commons

    Rajgir, India

    Een toeristische attractie, die zeker een bezoekje waard is. Vanuit de kabelbaan heb je een fantastisch uitzicht over de zeven heuvels. Het is zeker niet voor mensen met hoogtevrees, want een handje kun je niet verwachten. Er zijn namelijk alleen eenpersoonszitjes.

    Rajgir RajgirFoto: Wikimedia Commons

    De Klein Matterhorn, Zwitserland

    Met deze kabelbaan kun je het hoogst bereikbare punt in de Alpen bezoeken. Vanuit de kabelwagen heb je een prachtig uitzicht over de gletsjers en bergen. Deze rit duurt ongeveer 40 minuten.

    Klein Matterhorn Klein MatterhornFoto: Wikimedia Commons

    Palm Springs, Californië

    De grootste roterende kabelbaan van de wereld bevindt zich in de Coachella Valley. Tijdens de rit, van ongeveer 12 minuten, heb je een geweldig uitzicht over de bergen, de valleien, de woestijn en de Sallton Sea.

    Palm Springs Palm SpringsFoto: Wikimedia Commons

    Roosevelt Island, New York

    Ten westen van Queens vindt je een eiland gelegen in de East River van New York. Een verbinding van Roosevelt Island en Manhatten geeft je een indrukwekkend uitzicht over de grote stad, rivier en burg.

    Roosevelt Island Roosevelt IslandFoto: Wikimedia Commons

    Norsjö, Zweden

    Deze Zweedse kabelbaan ligt in het Norrland in het noorden van Zweden. De attractie maakt deel uit van 's werelds grootste transportband en verbindt Örträsk en Mensträsk met elkaar. Deze kabelbaan is eigenlijk gebouwd voor transport, maar veranderde in een toeristische attractie.

    Norsjö NorsjöFoto: Wikipedia


    Bron: Take a trip

    GERELATEERDE ARTIKELEN
    17-08: 
    17-08: 

    http://www.telegraaf.nl/reiskrant/bestemming/verenigde-staten/24384036/__De_kabelbanen_met_het_mooiste_uitzicht__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten