donderdag 30 juni 2016

New York : Echtpaar wint 169 miljoen met... ’verkeerde’ lot

 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Echtpaar wint 169 miljoen met ’verkeerde’ lot

Gisteren, 22:27
NEW YORK - De 27-jarige Nancy Viola was boos op haar man omdat hij geen lot voor de Powerball had gekocht, zoals ze hem gevraagd had. In plaats daarvan kocht hij een lootje van een dollar in een andere loterij. Een goede beslissing bleek achteraf...

    De Powerball-jackpot stond op 900 miljoen dollar. „Iedereen had het erover, maar hij luisterde niet naar me,” herinnert Vioala zich tegenover de New York Daily News. „Uiteindelijk was dat juist goed.”
    De dag na de aankoop hoorde ze dat het winnende lot was gekocht bij de winkel waar ook haar man zijn lootje had gekocht. „Ik controleerde eerst de Mega Ball en daarna de rest van de getallen. Ze klopte allemaal. Kun je je voorstellen hoe dat voelt? Ik dacht dat ik een hartaanval kreeg.”

    Op het lot, dat haar man voor 1 dollar had gekocht, viel de jackpot van 169 miljoen dollar. Het echtpaar koos uiteindelijk voor een directe uitkering van 64.796.160 dolar.
    Hoe ze het geld gaan besteden weten Viola en haar man nog niet. „Het is nog steeds onwerkelijk,” zei ze bij de uitreiking van de gigantische cheque. „We moeten het eerst laten bezinken. Misschien kopen we een cabrio. In de toekomst misschien een groot huis. Het is nog erg wennen.”

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten