dinsdag 16 juni 2015

De elektrische autofabrikant Tesla komt met twee cross-overs Model III met een vanafprijs van 35.000 dollar en kan 320 kilometer op een volgeladen accu af te leggen

 di 16 jun 2015, 08:34 10 reacties

Tesla komt met twee cross-overs

door redactie Autovisie
WASHINGTON - Tesla’s kleinere nieuwkomer, de Model III, komt er niet alleen als sedan. Hij komt er tevens als cross-over, zo heeft de fabrikant aangekondigd. Met het model erbij zal Tesla over twee cross-overs beschikken, want de Model X lijkt er eindelijk te komen.
    Tesla Motors Tesla MotorsFoto: Bloomberg
    Tesla Model S Tesla Model SFoto: Bloomberg
    De Model III moet in 2017 op de markt verschijnen, maar Tesla staat er nu niet om bekend om zich aan vooraf medegedeelde introductiedata te houden. Het model debuteert als sedan en komt in een iets later stadium dan ook als cross-over, een kruising tussen een stationwagon en een SUV. De auto wordt een stuk compacter dan de Model S en zal voor ongeveer de helft van de prijs van dat topmodel worden aangeboden. In de Verenigde Staten wordt een vanafprijs van 35.000 dollar genoemd. De auto’s worden met een volledig elektrische aandrijflijn. De Model III zou in staat zijn om dik 320 kilometer op een volgeladen accu af te leggen. Meer details over het model ontbreken.

    Uitgesteld

    Ondertussen werkt Tesla onveranderd aan de Model X, de eerste cross-over van het merk. De Amerikanen willen de productie van dat grote model over drie tot vier maanden opstarten. Dat is later dan gepland. Volgens de oorspronkelijke agenda had de cross-over er al moeten zijn. Aanpassingen in design en techniek hebben ervoor gezorgd dat de marktintroductie van het type is uitgesteld.

    Groeien

    Met de bestaande Model S, de aanstaande Model X en de kleinere Model III wil de Amerikaanse autobouwer groeien naar een jaarproductie van 500.000 stuks in 2020. In dat jaar dient ook de éénmiljoenste Tesla van de band te rollen. Over heel 2014 wist Tesla amper 35.000 auto's af te zetten.

    Gerelateerd


    http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/tesla/24161307/__Tesla_komt_met_twee_cross-overs__.html

     
     
    Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
    Tesla Model S Performance Plus Package Tesla Model S Performance Plus PackageFoto: Tesla

    do 09 mei 2013, 15:43 8 reacties

    Winst voor Tesla in eerste kwartaal

    Door Wouter Spanjaart
    De cijfers van Tesla over het eerste kwartaal zijn bekend. Voor het eerst in de tien jaar dat het bedrijf bestaat heeft het winst gemaakt: 11 miljoen dollar.

      Grote vraag

      Tesla heeft in het eerste kwartaal 4.900 auto's afgeleverd, wat zorgde voor een recordomzet van 562 miljoen dollar. Dit is zo'n 83% meer dan vorig jaar. Dit zorgde voor een totale winst van 11 miljoen dollar.
      Het grote verschil met vorig jaar komt door de komst van de Model S. De elektrische autofabrikant verwacht dit jaar zo'n 15.000 auto's van dat type in de Verenigde Staten te verkopen. Wereldwijd verwacht Tesla er 30.000 van te verkopen. Vanaf het derde kwartaal start de export van de Model S.

      http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/tesla/21550528/__Winst_voor_Tesla_in_eerste_kwartaal__.html

      vr 30 jan 2015, 10:39 4 reacties

      Update maakt Tesla Model S nog sneller

      door Remco Slump | Autovisie
      Palo Alto - De 700 pk sterke Model S P85D kan zich wat acceleratie betreft al meten met menig supersporter, maar volgens Tesla-oprichter Elon Musk zet het model er na een update nog een tandje bij.
        Op Twitter meldde Musk dat de Model S-reeks een software-update krijgt (dat gebeurt gewoon via draadloos internet), waardoor alle uitvoeringen heel iets sneller worden. De P85D zou zelfs 0,1 seconden eerder op 100 km/h zitten, waarmee de acceleratietijd op 3,3 seconden komt.

        Twee motoren

        De D in P85D staat voor Dual Motor. Twee motoren dus, één met 224 pk op de vooras en één met 476 pk op de achteras. De topsnelheid van de krachtigste Model S is 250 km/h, de theoretische actieradius 480 km.

        Gerelateerd


        http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/tesla/23620583/__Update_maakt_Tesla_Model_S_nog_sneller__.html

         
         
        Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
        Tesla Model S Tesla Model SFoto: Guus Hoevenaars
        wo 16 jul 2014, 10:45 1 reactie

        Tesla's vierde model gaat Model 3 heten

        Door Guus Hoevenaars
        Begin volgend jaar verschijnt de Tesla Model X crossover en daarna wil het Amerikaanse merk met een elektrische concurrent voor het segment van de BMW 3 Serie. Het bedrijf heeft nu bevestigd dat dit model de naam Model 3 gaat dragen.
          Eerder sprak het merk over de naam Model E, maar dat leverde problemen op met Ford. Dat merk heeft de rechten op de naam 'E' voor voertuigen vastgelegd en dwong Tesla een andere naam te kiezen. "Ford probeert S E X te voorkomen", grapt Tesla CEO Elon Musk over de namen van de Tesla-modellen in een interview.

          Design

          Eerder gaf Tesla’s hoofddesigner Franz von Holzhausen al aan dat de Model 3 wel een eigen design krijgt en dus niet zal ogen als een gekrompen Model S. "Het wordt geen kleine Model S. We willen namelijk niet een eentonig gezicht als Audi heeft", verklaarde hij.

          2016

          Na de Roadster, Model S en Model X wordt de Model 3 het vierde model van de Amerikaanse autobouwer. Hij zou ongeveer 35.000 dollar gaan kosten (Model S kost 69.900 dollar) en krijgt een actieradius van circa 320 km. Het nieuwe model zou in 2016 of 2017 op de markt komen.

          http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/tesla/22860559/__Tesla_s_vierde_model_gaat_Model_3_heten__.html

           
          Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
          Tesla Model S Tesla Model SFoto: Tesla

          vr 02 jan 2015, 11:55 1 reactie

          Tesla ontwikkelt automatische laadkabel

          door Remco Slump | Autovisie
          palo alto - Tesla werkt aan de ontwikkeling van een volautomatische oplaadkabel. Een kabel die zich, volgens directeur en oprichter Elon Musk, “als een metalen slang” uit de muur beweegt en zichzelf aansluit.
            Musk maakte het nieuws bekend op Twitter. “Trouwens”, schreef hij. “We werken momenteel aan een oplader die automatisch uit de muur komt en zich aansluit als een soort metalen slang. Echt waar.”

            Inductie

            Hoe dat precies in zijn werk gaat, zullen we later zien. De toekomst van het opladen van elektrische auto’s lijkt in ieder geval in het inductieladen te liggen, contactloos dus.

            Gerelateerd


            http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/tesla/23512178/__Tesla_ontwikkelt_automatische_laadkabel__.html

             
             
            Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
            Tesla Model S Tesla Model SFoto: Tesla
            Tesla in de PC Hooftstraat

            ma 19 mei 2014, 10:49 0 reacties

            Tesla grootste werkgever in Californië

            door Remco Slump | Autovisie
            Toyota is niet langer de grootste automobiele werkgever in Californië. Tesla is het Japanse merk voorbij gestreefd in de westelijke Amerikaanse staat.
              Tesla Model S Tesla Model SFoto: Tesla
              De fabrikant van de elektrische Model S heeft in California 6.000 mensen in dienst, 700 meer dan Toyota. Bovendien komen daar aan het einde van dit jaar nog 500 banen bij. Het lijkt er zelfs op dat het aantal werknemers van Tesla in de komende jaren gaat verdubbelen naar meer dan 12.000.

              Grootste werkgever

              Volgens geruchten wil de fabrikant een tweede productiefaciliteit in Californië neerzetten, waar ook nog eens 6.000 mensen komen te werken. Daarmee zou Tesla niet alleen de grootste automobiele werkgever worden in de staat, maar de grootste werkgever van alle bedrijven.

              Gerelateerd


              http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/tesla/22640758/__Tesla_grootste_werkgever_in_Californie__.html

               
               
              Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
              Tesla Model S Tesla Model SFoto: Bart Oostvogels/Autovisie
              Belangstelling voor Tesla


              vr 23 aug 2013, 11:20 38 reacties

              '160 stuks Tesla Model S per week geassembleerd in Tilburg'

              door Bart Oostvogels
              VIDEO - Tesla verwacht volgend jaar wereldwijd 30.000 exemplaren te verkopen van de Model S. "Daarvan willen we 10.000 stuks verkopen in Europa", aldus Bryan Batiska, Sales Director Europe van Tesla Motors, in gesprek met Autovisie.
                Tesla Model S Tesla Model SFoto: Bart Oostvogels/Autovisie
                Bryan Batista Bryan BatistaFoto: Bart Oostvogels/Autovisie

                Belastingtruc

                Al die 10.000 exemplaren brengen een bezoek aan de assemblagefabriek in Tilburg waar alle modellen bedoeld voor de Europese markt worden afgebouwd. Tesla kan 160 auto’s per week assembleren, maar met een tweede shift verdubbelt de output. De Amerikaanse autobouwer kiest ervoor om de auto’s in Tilburg af te bouwen, omdat dit scheelt in de importkosten. Het is dus vooral een belastingtruc. De Europese Unie legt namelijk een heffing op van 10 procent voor kant-en-klare voertuigen die de EU binnenkomen. "Door de montage in Tilburg af te ronden, kunnen we dat geld besparen op dat tarief en dat scheelt in de kosten", zegt Batista.

                Tilburg

                "In 2010 kwam de aankondiging van Tesla om een assemblagefabriek in Europa te openen. De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) hield Tesla in de gaten en zodoende werd het ook bij ons in Tilburg bekend en begonnen we contact te zoeken. In de zomer van 2012 werd de knoop doorgehakt en koos Tesla voor Tilburg. Dat is geweldig. Het levert in Tilburg niet alleen meer dan 50 banen op, maar het zet de stad ook meer op de kaart. We bieden Tesla een springplank om Europa te veroveren", aldus Erik de Ridder, wethouder economische zaken bij Gemeente Tilburg.

                Lease

                Leasemaatschappij Athlon Car Lease geeft aan al enkele honderden orders te hebben ontvangen voor de Model S. "We hebben vooral gesprekken gevoerd over de restwaarde aangezien die bij elektrische auto’s nog redelijk onbekend is. Toch hebben we er vertrouwen in dat dit geen problemen gaat opleveren als de Model S’en straks uit het leasetraject komen”, zegt een medewerker van Athlon. Rijders van de Tesla Model S kunnen hun model thuis, maar ook op openbare laadpunten opladen. In Noord-Brabant zijn er nu ongeveer 300 laadpunten, maar daar komen er de komende jaren nog 600 bij.

                http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/tesla/21833123/___160_stuks_Tesla_Model_S_per_week_geassembleerd_in_Tilburg___.html

                 
                 
                Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
                Tesla Model S Tesla Model SFoto: Tesla

                vr 11 jul 2014, 17:38 0 reacties

                Tesla kan mogelijk deuren sluiten in China

                Door redactie Autovisie
                Tesla heeft een claim aan de broek in China. Het autoconcern wordt gedaagd vanwege het gebruik van de naam Tesla in het Aziatische land. De specialist in elektro-auto’s heeft namelijk in China niet zelf de naamsrechten voor Tesla in handen.
                  De aanklacht is opvallend, want Tesla bereikte naar eigen zeggen afgelopen januari een overeenkomst met de Chinese patenthouder, de zakenman Zhan Baosheng, over het gebruik van de Tesla-naam in China. Zodoende kon de fabrikant afgelopen april starten met de levering van de eerste exemplaren van de Model S in het land. De fabrikant heeft echter te vroeg gejuicht, want Zhan eist nu dat de Amerikaanse producent alle verkoop- en marketingactiviteiten in China staakt plus de showrooms en laadstations sluit. Bovendien wil de zakenman 23,9 miljoen yuan (omgerekend $ 3,85 miljoen) ontvangen, zo geeft zijn advocaat aan.

                  Overeenstemming

                  Zhan liet de naam Tesla al in 2006 deponeren, ruim voordat de autobouwer de Chinese markt betrad. Hij probeerde de naamsrechten aan Tesla Motors te verkopen, maar de gesprekken liepen uiteindelijk stuk. Begin dit jaar volgde het nieuws dat de twee partijen tot overeenstemming waren gekomen. Tesla stond op dat moment op het punt om in China als ’Te Si La’ te verschijnen.

                  Gerelateerd


                  http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/tesla/22845540/__Tesla_kan_mogelijk_deuren_sluiten_in_China__.html

                   
                   
                  Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
                  Tesla Model S Tesla Model SFoto: Tesla

                  ma 24 nov 2014, 09:34 2 reacties

                  'Mogelijke samenwerking BMW en Tesla'

                  door Remco Slump | Autovisie
                  münchen - Tesla Motors gaat waarschijnlijk samenwerken met BMW op het gebied van batterijen en lichtgewicht onderdelen. Tesla-directeur Elon Musk omschrijft BMW’s productie van koolstofvezel als “interessant” en “relatief kostenefficiënt”.
                    Tesla-directeur Elon Musk. Tesla-directeur Elon Musk.Foto: REUTERS
                    Musk repte in een interview met de Duitse krant Der Spiegel over een mogelijke alliantie met BMW. “We zijn aan het praten over de vraag of we kunnen samenwerken bij de ontwikkeling van batterijtechnologie en oplaadstations”, zei hij.

                    Daimler

                    Vertegenwoordigers van BMW en Tesla spraken in juni al over het ontwikkelen van oplaadstations die voor meerdere typen elektrische auto’s. Daimler, de moedermaatschappij van Mercedes-Benz, verkocht recent zijn belang van 4 procent in Tesla, maar blijft met de Amerikaanse fabrikant samenwerken. In het verleden waren er ook contacten tussen Toyota en Tesla.

                    Batterijfabriek

                    In hetzelfde interview met Der Spiegel zei Tesla-oprichter Musk overigens dat hij verwacht dat zijn bedrijf binnen vijf tot zes jaar een batterijfabriek in Duitsland heeft.

                    http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/tesla/23366801/___Mogelijke_samenwerking_BMW_en_Tesla___.html


                    Geen opmerkingen:

                    Een reactie posten