vrijdag 16 augustus 2013

'Samsung passeert Apple met smartphone-horloge'

Foto: dft

vr 16 aug 2013, 14:59

'Samsung passeert Apple met smartphone-horloge' 

door onze redactie
AMSTERDAM - Samsung komt over een paar weken op de markt met een smartphone-horloge. Met de Samsung Galaxy Gear verslaan de Zuid-Koreanen concurrent Apple. 

    Apple 16-08-2013 (22:00)
    502,33USD+0,89% +4,42
    grafiek
    Naar Apple detailpagina
    Volgens Bloomberg komt Samsung op 4 september met het langverwachte horloge, dat in combinatie met een smartphone kan werken.
    Het draait op een Android-besturingssysteem, aldus het persbureau. Met de Galaxy Gear kunnen consumenten internetten en e-mails versturen.

    Apple

    Apple heeft naar verluidt de iWatch in de maak. Samsung zou het toestel in Berlijn op de internationale elektronicabeurs IFA presenteren.
    Samsung heeft een lange traditie in pogingen om deze markt binnen te trekken. In 1999 presenteerde het zijn zogeheten SPH-WP10, later een touchscreen model met Bluetooth-ondersteuning. Ook toen was e-mailen mogelijk, maar kwamen de horloges niet breed op de markt.

    Dominantie

    Sony heeft al langer zijn smartwatch. In de strijd tussen Apple en Samsung om werelddominantie haasten beide partijen zich om zo snel mogelijk zoveel mogelijk marktaandeel naar zich toe te trekken, bijvoorbeeld in smartwatches.
    Het Samsung-horloge zou destijds €450 kosten. De huidige prijs is onbekend.

    Ads by Google
    Lees ook

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten