maandag 5 augustus 2013

Oprichter Amazon koopt Washington Post

ma 05 aug 2013, 22:54

Oprichter Amazon koopt Washington Post


washington - De gerenommeerde Amerikaanse krant The Washington Post is verkocht. Het dagblad is overgenomen door Jeff Bezos, de oprichter van webwinkel Amazon. Bezos (49) betaalt 250 miljoen dollar (189 miljoen euro) voor de Post en en andere bijbehorende kranten als The Express Newspaper en The Gazette Newspapers.

    Foto: AFP
    Amazon heeft niets met de deal te maken; het gaat om een privé-aankoop van Bezos, die volledig eigenaar wordt. Hoewel de krant de laatste jaren in financieel zwaar weer verkeerde, komt de verkoop als een complete verrassing.
    The Washington Post verscheen in 1877 voor het eerst. In de jaren die volgden zouden het dagblad en zijn journalisten worden overladen met prijzen. Het bekendst zijn evenwel verslaggevers Bob Woodward en Carl Bernstein geworden, die met hun onthullingen over het Watergate-afluisterschandaal president Richard Nixon ten val brachten.
    Bezos belooft geen radicale koerswijziging in een brief op de website van de krant. ,,De waarden van The Post behoeven geen verandering.''
    De vorige eigenaar, mediaconcern de Washington Post Company zal door de verkoop zijn naam veranderen. Bestuursvoorzitter Donald E. Graham van The Post, wiens familie eigenaar is van de toonaangevende krant, zei dat het dagblad beter af is met de nieuwe eigenaar. De nieuwsorganisatie kon na decennia van succesvolle jaren niet aan de financiële neergang ontsnappen, waar zoveel kranten last van hebben in het internettijdperk. Met de grote kennis van e-commerce van internetmiljardair Bezos hoopt de familie dat The Post betere tijden tegemoet gaat.
    Ads by Google
    Lees ook

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten