vrijdag 16 augustus 2013

'Eten uit de muur' is Duitse uitvinding

vr 16 aug 2013, 17:05

'Eten uit de muur' is Duitse uitvinding


HAMBURG - 'Eten uit de muur' is in de 19e eeuw in Duitsland uitgevonden. Zonder tussenkomst van een winkelbediende verkocht voedsel uit laatjes is nu echter alleen nog maar in Nederland populair, zo constateert het Duitse weekblad Der Spiegel vrijdag.

    Het 'Eten uit de muur' is in de 19e eeuw in Duitsland uitgevonden, zo concludeert het Duitse blad Der Spiegel.Foto: TLG (Peter Schoonen)
    In 1896 presenteerde de Deutsche Automaten Gesellschaft tijdens een tentoonstelling in Berlijn een „electrisch-automatisch Restaurant”. Het idee verspreidde zich in de meeste grote steden van Duitsland. Maar door de hyperinflatie in de jaren 20 werd het idee onwerkbaar, omdat munten vrijwel niets meer waard waren en de voedselautomaten niet werkten op bankbiljetten.
    In de DDR werd nog een poging gedaan om het idee nieuw leven in te blazen met het 5 jarenplan uit 1956 onder het motto „Modernisierung, Mechanisierung und Automatisierung”. De Oost-Duitsers hapten echter allesbehalve gretig toe, omdat de handgrepen van de communistische eetautomaten te heet werden en gebruikers er hun vingers aan brandden.

    Ads by Google
    Lees ook

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten