woensdag 3 juli 2013

Het lichaam van Bernadette (Lourdes) in Nevers

Het lichaam van Bernadette in Nevers



Bernadette Soubirous in haar schrijn in Nevers
Het onderzoek betreffende de zaligverklaring van Bernadette, in Nevers op 16 april 1879 gestorven, vereist de opgraving van haar lichaam. Dat gebeurt in drie keer: september 1909, april 1919 en april 1925. Tot grote verrassing van alle onderzoekers is het lichaam intact gebleven. Een mysterie dat nochtans niet uniek is in de wereld. Wetenschap en geneeskunde hebben er hypotheses over.

Het gezicht van Bernadette in haar schrijn in Nevers

Sinds 3 augustus 1925 wordt het lichaam van Bernadette bewaard in een glazen schrijn in de kapel van het oude Sint-Gildardklooster van Nevers, het hoofdklooster van de Zusters van Liefde van Nevers, nu “Espace Bernadette Soubirous”. Op het gezicht en de handen werd een fijn masker van was gelegd.
 “De bezoekende pelgrims aan het schrijn in Nevers waarin het lichaam in afwachting van de verrijzenis rust, zien daarin een getuigenis van die bestemming: het licht scheen in de duisternis en het geluk vanuit het ongeluk, zoals het Heil van het Kruis van Christus”.
E.H. René Laurentin
Espace-Bernadette-Soubirous-Nevers
34, rue Saint-Gildard
F-58000 Nevers (France)
Site Internet : www.sainte-bernadette-nevers.com
Tél : +33 (0)3 86 71 99 50
Fax : +33 (0)3 86 71 99 51

 
Een klein schrijn in het Heiligdom van Lourdes

Het heiligdom van Lourdes bezit een klein schrijn met relikwieën van de H. Bernadette: u vindt het in een kleine kapel, rechts van de ingang van de crypte, onder de basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis. Elk jaar wordt het schrijn op 18 februari in processie door de straten van de Mariastad gedragen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten