woensdag 10 juli 2013

Elizabeth ontvangt het nieuwe Nederlandse koningspaar thuis

Foto: AP
wo 10 jul 2013, 18:54
|
lees voor

Elizabeth ontvangt koningspaar thuis


WINDSOR - De Britse koningin Elizabeth heeft woensdagmiddag thuis op Windsor Castle het nieuwe Nederlandse koningspaar ontvangen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwamen op de thee en werden door Elizabeth verwelkomd in de Oak Room van haar lievelingskasteel aan de rand van Londen.

    Bij aankomst van de koninklijke gasten stond een bescheiden erewacht van de Welsh Guards opgesteld op het gras van de zogenoemde quadrangle, waaraan de belangrijkste vertrekken van Windsor Castle liggen.
    Het bezoek aan koningin Elizabeth is het vierde uit een reeks van beleefdheids- of kennismakingsbezoeken die Willem-Alexander en Máxima na de troonswisseling maken om zich in het buitenland voor te stellen. Eerder brachten ze al een bezoek aan Luxemburg, Duitsland en Denemarken. Na de zomer staat een nieuwe reeks bezoeken gepland. Willem-Alexander wil zo snel mogelijk overal zijn nieuwe visitekaartje afgeven.
    De binnenkort aantredende Belgische koning Filip is van plan een soortgelijke ronde te maken, waarbij hij het eerst op visite wil bij de buurlanden.
    Ads by Google
    Lees ook

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten