vrijdag 19 juli 2013

Duitser graag naakt op strand

Foto: ANP
vr 19 jul 2013, 12:56 | 4 reacties

Duitser graag naakt op strand


Duitsers zonnen het liefst naakt, Fransen daarentegen zijn de meest preutse Europeanen. Dit blijkt uit het jaarlijkse Flip Flop Report van Expedia, dat het gedrag van strandgangers wereldwijd in kaart brengt.

    Aan het onderzoek deden 8606 deelnemers mee vanuit de hele wereld. De meeste respondenten kozen voor een heerlijke strandvakantie. Echter, Australiërs, Fransen, Japanners, Singaporezen, Spanjaarden en Nederlanders snuiven liever wat cultuur of maken een duik in het verleden (geschiedenis). Voor Nieuw-Zeelanders is het bezoeken van familie en vrienden vakantieactiviteit nummer één.
    Net als vorig jaar blinken onze Oosterburen uit als het aankomt op naakt zonnen op het strand (17%). Fransen zul je echter niet snel in Adam- of Evakostuum op het strand tegen komen en ook niet topless.
    Amerikanen (8%) blijken een stuk preutser te zijn dan hun Noorderburen; Canadezen (15%). En wereldwijd blijken inwoners uit India, Zuid-Korea, Maleisië, Singapore en Japan zich naakt of topless niet prettig te voelen op het strand.

    Amerikanen

    De meest populaire activiteit op het stand bij Amerikanen is wandelen (78%), gevolgd door mensen kijken (64%), zwemmen (61%) en 'bakken' (56%). Voor hun strandvakantie kopen Amerikanen speciaal nieuwe outfits (46%), gaan ze naar de sportschool (33%), op dieet (26%) en laten ze zich waxen (13%).

    Angst

    Naar het strand gaan, kan gepaard gaan met angst. Zo blijkt uit het onderzoek dat Amerikanen bang zijn voor 1) diefstal, 2) verdrinking, 3) haaien en 4) kwallen.
    Bij Singaporezen staan haaien (85%) op de eerste plaats; 40% gaat vanwege haaien niet eens de zee in.
    Strandgangers uit India zijn de grootste liefhebbers van zandkastelen bouwen. Ook zijn ze het meest actief op het strand en in het water en krijgen de meeste massages op het strand.
    Met of zonder zwemkleding, zwemmen Duitsers (90%) het meest in de zee. En als tweede activiteit lezen ze het liefst.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten