zaterdag 22 juni 2013

Niet presterende student kan biezen pakken

za 22 jun 2013, 08:46
|
lees voor

Niet presterende student kan biezen pakken


DEN HAAG - Studenten die dit jaar een studie beginnen aan de Universiteit Leiden, de TU Delft, de Rietveld Academie of het Amsterdam University College kunnen ook na hun eerste jaar worden weggestuurd als ze niet voldoende presteren.

    Foto: anp
    De vier hoger onderwijsinstellingen hebben zich bij het ministerie van Onderwijs aangemeld voor het experiment bindend studieadvies (bsa) na het eerste jaar. Dat heeft het ministerie laten weten.
    Universiteiten en hogescholen mogen nu alleen in het eerste jaar een bindend studieadvies geven. Dat leidt er volgens het ministerie toe dat sommige studenten daarna de teugels laten vieren.
    De vier instellingen kunnen tweedejaars studenten die te weinig punten halen alsnog een negatief advies geven. Voorwaarde van het ministerie is dat de universiteiten en hogeschool betere studiebegeleiding geven, de kwaliteit van docenten verhogen en meer lesuren aanbieden.
    Volgens minister Jet Bussemaker gaat het om iets minder dan 5000 studenten die vanaf volgend jaar te maken krijgen met de strengere eisen.
    Ads by Google
    Lees ook

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten