maandag 3 juni 2013

‘Nederland geen productieland meer door EU’

do 30 mei 2013, 15:00 54 reacties

‘Nederland geen productieland meer door EU’


In De Telegraaf van dinsdag schreef Wim Everwijn op de WatUZegt pagina over waarom de Duitse economie het beter doet dan de Nederlandse. Dit zou komen doordat Duitsland een echt productieland is. Daar reageert lezer Bella Kuijper op. Zij stelt dat Nederland ooit ook een productieland was, maar dat dit door de Europese Unie is afgepakt. Wat denkt u?

    Foto: AFP
    Wim Everwijn uit Capelle aan den IJssel schreef:
    “Dat Duitsland op het terrein van economische groei zijn zaakjes beter voor elkaar heeft dan Nederland heeft natuurlijk niets te maken met kennisinstituten, zoals Rutte ons probeert wijs te maken. Duitsland is, in tegenstelling tot Nederland, een productieland. Om die belangrijke reden verdienen wij dan ook slechts wat procentjes bij de invoer en de verkoop van bijvoorbeeld een BMW, maar deze auto - en nog talloze andere kwaliteitsproducten - zorgen in de fabrieken en aanverwante bedrijven aldaar voor een prima werkgelegenheid en dientengevolge een goede economische groei. Nederland daarentegen is slechts een importland met hooguit een goed draaiende financiële dienstverlening en land van halffabricaten.”
    Wim Everwijn, Capelle aan den IJssel

     

    Bella Kuijper uit Munnekeburen schreef daarop de volgende reactie:
    “Vroeger, in een grijs verleden, was Nederland óók een producerend land (Fokker, Daf, scheepsbouw enz.) Omdat dit kleine landje te rijk dreigde te worden en dus wat meer te zeggen zou kunnen krijgen binnen Europa, hebben de ons omringende landen, waar wij nu gezellig één Europa mee vormen, ervoor gezorgd dat dit niet kon gebeuren. Nederland is in het kader van privatisering en globalisering in de uitverkoop gegaan en nu moeten wij ons alles laten welgevallen door Brussel (lees: Duitsland). We worden opnieuw onderdrukt.”

    Denkt u dat de ons omringende landen bewust hebben voorkomen dat wij meer te zeggen kregen in Europa? Is Nederland in de uitverkoop gedaan? Reageer op deze brieven en laat een reactie achter!


    Lees ook
     

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten