maandag 3 juni 2013

Mooiste stranden van Europa

Navagio BeachFoto: WIKIMEDIA COMMONS

Zuidwest-Engeland

di 28 mei 2013, 11:15 | 36 reacties

Top 5

Mooiste stranden van Europa

van onze redactie
Voor parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en indrukwekkende rotspartijen hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Op deze stranden in Europa is het bijzonder goed toeven.

    1 Navagio Beach – Griekenland

    Dit paradijs bevindt zich op het eiland Zakynthos en ligt verstopt tussen rotsen. Je kunt er alleen komen per boot (vanaf Port Vromi). In het hoogseizoen kan het er behoorlijk druk zijn, maar de rest van het jaar is het er lekker rustig, tipt Huffington Post. Navagio Beach wordt ook wel Shipwreck Bay genoemd; in het witte zand ligt een prachtig scheepswrak.

    2 Cala Luna - Italië

    Cala Luna Cala LunaFoto: WIKIMEDIA COMMONS

    Een van de meest spectaculaire stranden van Europa, zo wordt Cala Luna ook wel genoemd. Het afgelegen strand is te vinden op Sardinië, in de buurt van Dorgali. Reizigers die niet vies zijn van een stevige wandeling, gaan te voet. Zijn er kinderen bij, dan is het verstandiger om de boot te pakken vanaf Cala Gonone of Marina di Orosei. Cala Luna is de ideale plek om te snorkelen of duiken. Wie liever aan land blijft, kan de rotsen en grotten op het strand gaan verkennen.

    3 Porto Katsiki - Griekenland

    Porto Katsiki Porto Katsiki Foto: WIKIMEDIA COMMONS

    Eet gerust een extra ijsje, want het kost je een stevige workout om bij Porto Katsiki op het Griekse eiland Lefkada te komen. 347 traptreden om precies te zijn. Maar een taxiboot vanaf Nydri of Vasiliki is ook een optie. Vooral families strijken neer op dit strand. Op loopafstand bevinden zich gezellige restaurants, bars en winkeltjes.

    4 Porthcurno – Engeland

    Porthcurno Porthcurno Foto: WIKIMEDIA COMMONS

    Engeland staat niet bepaald bekend om haar prachtige stranden, maar Porthcurno in Cornwall is een pareltje. Het strand ligt verscholen tussen enorme rotspartijen en is vooral geliefd onder bodyboarders. De golven zijn goed en het water is vrij ondiep, maar houd kinderen goed in de gaten. Niet ver van de kust ligt een grote zandbank en dat kan gevaren opleveren met duiken.

    5 Zlatni Rat – Kroatië

    Zlatni Rat Zlatni RatFoto: WIKIMEDIA COMMONS

    De wind zorgt ervoor dat Zlatni Rat, ook wel Golden Horn genoemd, steeds weer een andere vorm heeft en dat zeilers, wind- en kitesurfers goed vooruit komen. Het strand op het eiland Brač is goed bereikbaar; vanaf Bol is een twee kilometer lange fiets- en wandelroute aangelegd. Reizigers die het liefst in hun blootje zonnen gaan naar het westelijke gedeelte van het strand.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten