woensdag 5 juni 2013

Koninklijk bezoek trekt Duitse media

Koning Willem-Alexander laat een foto van zijn vrouw zien tijdens een bezoek aan een technologisch bedrijf bij Stuttgart.Foto: AFP
di 04 jun 2013, 18:37
|
lees voor

Koninklijk bezoek trekt Duitse media


STUTTGART - Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdagmiddag hun kennismakings- en handelsbezoek aan Duitsland voortgezet in Stuttgart. Enkele honderden belangstellenden waren naar het Neue Schloss gekomen om het koningspaar te verwelkomen.

    Foto: ANP
    Minister-president Winfried Kretschmann herinnerde in zijn welkomstwoord aan de bijzondere banden van Württemburg met Nederland. De derde Nederlandse koningin, de in 1877 overleden Koningin Sophie (de eerste echtgenote van koning Willem III), kwam uit dit deel van Duitsland. Baden-Württemberg moet evenals Hessen - dat het koninklijk gezelschap maandagmiddag en dinsdagmorgen bezocht - worden 'veroverd' voor en door het Nederlandse bedrijfsleven.
    Ook dinsdag was de belangstelling van de media enorm, met extra tv-uitzendingen van de regionale zenders en meer dan honderd fotografen bij de bezoeken van het koningspaar.
    Lees ook

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten