woensdag 5 juni 2013

De pil maakt vrouw 'slap' in relaties

Foto: Johannes Dalhuijsen
do 30 mei 2013, 14:30

De pil maakt vrouw 'slap' in relaties


GRONINGEN - Dat de pil onze keuze voor een partner beïnvloedt wisten we al.

    We kiezen dan voor een romantische, lieve of zelfs voor een ’saaie’ man. Nu blijkt daarbij dat het gebruik van anticonceptie er zelfs voor kan zorgen dat we geen moeite doen voor onze ideale man.

    Perfecte man

    Vrouwen die de pil gebruiken zijn onderling minder competitief. Hierdoor zijn ze minder geneigd te vechten voor de perfecte man.
    Tot deze conclusie komt de Rijksuniversiteit van Groningen na een onderzoek bij vrouwen tussen de 20 en 31 jaar. Ze bekeken de ingevulde vragenlijsten als de vrouwen aan de pil gingen, maar ook als ze daar mee stopten.

    Competitie

    Er werd gekeken naar de interseksuele competitie tussen de vrouwen: zagen ze elkaar als vrienden of vijanden?
    Duidelijk werd dat vrouwen die een relatie hadden, minder de strijd aangingen als de ze pil namen. Daardoor hadden ze de neiging minder te vechten voor hun partner als er een andere dame op de proppen kwam.
    Dit zou volgens de wetenschappers komen omdat de pil het testosterongehalte in het lichaam onderdrukt. Hierdoor maak je minder van dit hormoon aan, dat er juist net voor zorgt dat rivaliteit tussen mensen met hetzelfde geslacht aanwakkert.

    Nieuwe partners

    Vrouwen met een relatie die aan de pil zijn, zijn minder instaat om mogelijke nieuwe partners aan te trekken of om hun huidige man te behouden. Ook zullen ze minder snel zin hebben om op zoek te gaan naar een partner die hen meer kan bieden. Ze gaan voor die kerels die ze zonder het gebruik van anticonceptiepil nooit gekozen hadden.

    Weekendabonnement
    Proefabonnement,
    10 weken € 30,-!

    Lees ook

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten