zondag 19 mei 2013

Winnende Songfestivalnummer van Denemarken gejat van Nederlandse band?

De Forest of Denmark performs during the final of the 2013 Eurovision Song Contest in MalmoFoto: REUTERS
zo 19 mei 2013, 13:27 | 219 reacties

Winnend lied Denemarken gejat van Nederlandse band?

van onze redactie

AMSTERDAM - De melodie van het winnende Songfestivalnummer zou afkomstig zijn van de Nederlandse popgroep K-Otic.

Plagiaat Denemarken?







    Foto: Telegraaf Media Nederland | Landelijke Media B.V., Amsterdam
    Op Twitter wordt volop gespeculeerd over het mogelijke 'plagiaat' door de Denen. Ze zouden zijn geïnspireerd door het in 2002 door K-Otic uitgebrachte nummer 'I Surrender'. De band ontstond destijds uit het televisieprogramma Starmaker.
    "Liedjes op het Songfestival moeten een nieuwe compositie zijn", vertelt Eric van Tijn, producer en oud-jurylid van Idols, tegen NOS: "Ik denk dat het een storm in een glas water is, want het gaat alleen om de intro."
    Oordeel zelf.

    Gerelateerde artikelen




    Lees ook
    http://www.telegraaf.nl/prive/21577617/__Winnend_lied_Denemarken_gejat_van_Nederlandse_band___.html

    zo 19 mei 2013, 08:21 | 216 reacties

    Ruim 4,8 miljoen kijkers voor Songfestival


    AMSTERDAM - Gemiddeld ruim 4,8 miljoen mensen hebben zaterdagavond gekeken naar de finale van het Eurovisiesongfestival in Malmö. Het was daarmee veruit het best bekeken programma van de avond. Toen Anouk haar ballad Birds zong, keken 5,9 miljoen mensen. Ruim 5 miljoen mensen zaten voor de buis bij de telling van de stemmen. Aan het begin van de uitzending waren er al 2,4 miljoen kijkers. Dat blijkt zondag uit cijfers van de de Stichting Kijkonderzoek (SKO).

    Trots op Anouk

      Foto: ANP
      Anouk eindigde als negende bij de liedjeswedstrijd. Denemarken won. Naar de halve finale op dinsdagavond met Anouk keken ruim 3,7 miljoen Nederlanders. De andere halve finale op donderdag trok 1,4 miljoen kijkers.
      Het 20.00 uur Journaal (NOS) staat in de SKO-kijkcijferlijst van zaterdagavond op de tweede plaats (2,2 miljoen) gevolgd door het programma Op weg naar het Songfestival (ruim 2 miljoen).
      Het was zaterdagavond voor het eerst in 9 jaar dat een Nederlandse inzending de finale haalde. De voorafgaande acht finales werden daarom niet geweldig bekeken; gemiddeld keken toen ruim 1 miljoen Nederlanders. In 2003 en 2004, met Nederlanders in de eindstrijd, waren respectievelijk 3,8 en 3 miljoen Nederlanders aan de buis gekluisterd.
      meer foto's
      Anouk zet het op een rennen
      Ruim 4,8 miljoen kijkers voor Songfestival
      Anouk met goed gevoel naar huis
      Lees ook

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten