dinsdag 21 mei 2013

Real Madrid meest waardevolle sportmerk

Foto: AFP
do 18 apr 2013, 12:10

Real Madrid meest waardevolle sportmerk

van onze redactie
AMSTERDAM - Real Madrid versloeg Manchester United niet alleen in de achtste finale van de Champions League, maar gaat nu ook de Engelse club voorbij als meest waardevolle voetbalclub van de wereld. Met een waarde van $3.3 miljard is Real Madrid ook direct 's werelds meest waardevolle sportmerk. Dat berekende tijdschrift Forbes.

    Real Madrid had al meer dan acht jaar de hoogste inkomsten van alle voetbalclubs, met meer dan $600 miljoen afgelopen seizoen. Onder leiding van bouwtycoon Florentino Pérez, die tussen 2000 en 2006 en na 2009 opnieuw de scepter zwaait in Madrid, haalde de club de ene superster na de andere binnen.
    Mede daardoor ontvangt Real Madrid grote bedragen uit ticketverkoop, sponsoring en tv-gelden. Bovendien is er volgens Forbes nog ruimte om te groeien: de club zou nog meer fans en sponsoren aan zich kunnen binden in bijvoorbeeld Azië en het Midden-Oosten.
    Maar het supersterrenbeleid van Pérez kent ook een keerzijde. De Spaanse sporteconoom José María Gay de Liébana berekende dat Real Madrid in 2012 een schuldenlast van ongeveer €590 miljoen kende.

    Hieronder de top-10 (bron Forbes)
    (app-gebruikers kunnen hier klikken)

    d

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten