vrijdag 24 mei 2013

´Goedkoop tanken´ op vakantie

Nederlanders tanken als ze op vakantie gaan al jarenlang graag in Luxemburg, al moeten ze ervoor in de rij staan.Foto: ANP
zo 19 mei 2013, 10:06

´Goedkoop tanken´


Wie deze zomer met de auto op vakantie gaat in het zuiden van Europa doet er verstandig aan om de tank vol te gooien in Luxemburg en Spanje. Daar tank je het goedkoopst. Probeer dat in Italie te voorkomen want daar is het weer erg duur.

    De VAB, de Belgische variant van onze ANWB, heeft voor automobilisten een overzicht gemaakt van brandstof- en tolkosten in Europa. In bijna alle Europese landen wordt inmiddels tol geheven. Die steeg afgelopen jaar met gemiddeld 3 procent. Alleen Zwitserland verhoogde tot nu toe de (vignet)prijs nog niet. In Spanje stegen de tolkosten het hoogst met gemiddeld 13 procent.
    De VAB raadt verder aan tanken langs de snelweg zo veel mogelijk te voorkomen omdat dat altijd duurder is. Dieselrijders moeten uitkijken voor de veel duurdere dieselvariant die in veel landen wordt aangeboden.
    Verder kun je het beste bij een benzinestation zonder bediening tanken of bij een zogenoemd wit station. De kosten die je daar bespaart kunnen oplopen tot wel 15 cent per liter; op een tank van 50 liter toch 7,50 euro.
    Wie naar Italie gaat, kan beter voor de grens tanken. In vier jaar tijd stegen de Italiaanse dieselprijzen met 62 procent en de benzineprijzen met 77 procent.

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten