zaterdag 18 mei 2013

Chinese restauranthouders moeten Nederlanders niet

di 14 mei 2013, 09:39

Chinese restauranthouders moeten Nederlanders niet


LEIDEN - Chinese restauranthouders willen geen Nederlanders in hun keuken. De oosterse horeca-ondernemers reageren zelfs boos op het verplicht moeten werven van Hollands keukenpersoneel.

    ARCHIEFBEELD. Nederlanders nemen een kijkje in de keuken van een Chinees restaurant.Foto: Peters, Hans
    "Nederlandse koks hebben weinig kaas gegeten van de Chinese keuken. Wij zijn van niet van de haring met uitjes", foetert de voorzitter van de Chinese Gediplomeerde Chef Koks (VCCK). De man - tevens chefkok - wil als het even kan geen Nederlanders achter zijn fornuis.
    Het UWV eist dat de eigen, Nederlandse werkzoekenden voorrang krijgen bij sollicitaties boven gekwalificeerde collega's uit China en andere Aziatische landen. Het UWV denkt dat de Nederlanders in staat om na een inwerktijd zelfstandig en volwaardig Chinees kunnen koken.
    Als een restaurant de kandidaten van het UWV geen serieuze kans biedt, zal de instantie geen werkvergunning afgeven voor iemand buiten Europa. Dat meldt Metro.
    De voorzitter van de VCCK denkt niet dat de Nederlanders kunnen aarden in hun keuken. "Onze koks zijn geen bollenplukkers die je van de ene op de andere dag door onervaren vakbroeders kunt laten vervangen." Volgens de man hebben veel van zijn collega's een jarenlange training achter de rug.
    Ons land telt 2.300 Chinese restaurants.

    http://www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/21562388/__Chinese_restauranthouders_moeten_NL_ers_niet__.html
    Lees ook
     

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten