zaterdag 20 april 2013

Verdachte Boston opgepakt

Dzjochar Tsjarnajev wordt na zijn arrestatie gewond afgevoerd in een ambulanceFoto: AP
za 20 apr 2013, 02:54

Verdachte Boston opgepakt



Watertown - Een verdachte van de aanslag op de marathon in Boston is aangehouden. De 19-jarige Dzjochar Tsjarnajev werd direct na zijn arrestatie in een voorstad van Boston gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.







    Foto: Twitter.com
    De voortvluchtige Dzjochar Tsjarnajev.Foto: AP
    „We hebben hem”, twitterde de burgemeester van Boston Tom Menino. Ook de politie van Boston bevestigde de aanhouding van de 19-jarige terreurverdachte Dzjochar Tsjarnajev, die gewond naar het ziekenhuis is gebracht. „Gevangen! De jacht is voorbij”, meldde het korps op witter.
    Dzjochar Tsjarnajev hield zich schuil in een boot, die op een trailer in de achtertuin van een huis in voorstad Watertown stond. De eigenaar van de boot zag bloed liggen en ontdekte de voortvluchtige verdachte. De man alarmeerde de politie, die de 19-jarige kon omsingelen.
    Volgens de politie is voorafgaande aan de aanhouding over en weer geschoten, maar het is niet duidelijk of de verdachte daarbij geraakt is door politiekogels. Hoewel Tsjarnajev bloedend werd afgevoerd naar het ziekenhuis, was hij vermoedelijk al gewond toen hij zich verschool in de boot.
    Dzjochar Tsjarnajev en zijn broer waren eerder verwikkeld in een schietpartij met de politie. Daarbij raakte Tamarlan Tsjarnajev ernstig gewond. Hij overleed later in het ziekenhuis. De broers worden gezien als de vermoedelijke daders van de bomaanslag bij de marathon.

         
    Foto: AFP
    za 20 apr 2013, 20:41

    'Rusland attendeerde FBI op verdachte Boston'


    WASHINGTON - Rusland heeft de Amerikaanse opsporingsdienst FBI in 2011 gevraagd onderzoek in te stellen naar Tamerlan Tsjarnajev, die samen met zijn jongere broer wordt verdacht de aanslagen in Boston te hebben gepleegd. Dat meldde het persbureau Reuters zaterdag op gezag van een justitiële bron.

      De FBI had vrijdag gemeld dat het op verzoek van een „buitenlandse overheid” Tamerlan Tsjarnajev had ondervraagd en diens reizen en internetactiviteiten had gecontroleerd, maar geen aanwijzingen vond voor terroristische activiteiten.
      De 26-jarige man overleed in de nacht van donderdag op vrijdag aan de verwondingen die hij opliep tijdens een vuurgevecht met de politie. Zijn 19-jarige broer Dzjochar Tsjarnajev werd vrijdagavond gearresteerd. Hij ligt zwaargewond in een ziekenhuis.

      http://www.telegraaf.nl/buitenland/21498433/___Rusland_attendeerde_FBI___.html

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten