vrijdag 5 april 2013

Gevaarlijke afslankpil in omloop

Foto: GettyImages.
vr 05 apr 2013, 11:2038 reacties

Gevaarlijke afslankpil in omloop



DEN HAAG - Er is een gevaarlijke afslankpil in omloop die al na eenmalig gebruik kan leiden tot ernstige medische klachten.



    De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt sporters en afvallers deze pil, genaamd Iomax, niet te slikken.

    Tablet

    Het vergiftigingencentrum van het UMC Utrecht heeft de afgelopen tijd klachten binnengekregen van gebruikers van Iomax, meldde de NVWA vrijdag. Al na één tablet kunnen bijwerkingen optreden zoals hartkloppingen, pijn op de borst, misselijkheid, hoofdpijn en opgewonden gedrag, aldus de NVWA.
    Het middel, dat vermoedelijk amfetamineachtige stoffen bevat, is verboden. Het wordt onder meer gebruikt door bodybuilders.

    Sportschool

    De NVWA weet niet waar het verkocht wordt en vraagt kopers van Iomax te melden waar zij dit gekocht hebben. Van enkele gebruikers is bekend dat zij het middel op internet of op de sportschool hebben gekocht.

    Heb jij wel eens pillen geslikt om af te slanken? Hoeveel ben je toen af- gevallen? Heb jij wel eens afslankpillen gebruikt waar je niet lekker van werd? Is het gebruik van pillen de juiste manier om af te vallen?
    Praat met ons mee!
    Reageren niet mogelijk.
     

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten