maandag 15 april 2013

Explosies bij marathon Boston

ma 15 apr 2013, 21:08

Explosies bij marathon Boston



BOSTON - Zeker twaalf mensen zijn omgekomen bij twee bomexplosies bij de finish van een marathon in de Amerikaanse stad Boston. Meer dan 100 mensen zijn gewond geraakt. Getuigen verklaren dat verschillende slachtoffers ledematen hebben verloren en dat gewonden hevig bloedend naar tenten zijn gebracht. Er zijn ook kinderen onder de gewonden.








    Foto: Twitter
    Mogelijk is er een verdachte opgepakt. Hij ligt in het ziekenhuis en zou een aantal scherven in zijn lichaam hebben. Het zou gaan om een 20-jarige man uit Saoedi-Arabië. Hij wordt bewaakt in een ziekenhuis in Boston. Dat meldt New York Post.
    De hulpdiensten zijn massaal aanwezig. De meeste slachtoffers zouden onder bezoekers zijn.
    De marathon is direct gestopt. Gebouwen in de buurt van de explosies worden ontruimd en de hulpdiensten hebben speurhonden ingezet.
    Er is zekerheid dat het gaat om meer dan één bom. „Eén of meer bommen is of zijn hier verantwoordelijk voor”, bevestigde een hoge functionaris van de Amerikaanse justitie.
    De explosies waren circa een uur nadat de winnaars de finish hadden gepasseerd in Boylston Street in het zuidwesten van het centrum van de stad. De politie van Boston bevestigde dat er zeker één explosie was aan de finish. Daar hadden zich duizenden toeschouwers op tribunes verzameld, terwijl duizenden lopers de eindstreep passeerden. De Boston Marathon beleefde maandag zijn 117e editie. De stad ligt aan de oostkust, ongeveer 650 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Washington.
    Van zo'n 26.000 deelnemers liepen 6.000 mensen de Boston marathon voor het goede doel.
    Kijk hier voor live-beelden.

    LATER MEER

    Gerelateerde artikelen

    Lees ook
     

    Foto: Twitter
    ma 15 apr 2013, 22:12

    Zeker 73 Nederlandse hardlopers in Boston


    BOSTON - Op de startlijst van de prestigieuze marathon van Boston, die maandag werd opgeschrikt door twee explosies vlak bij de finishlijn, staan 73 Nederlanders. De meesten van hen waren de finish al gepasseerd toen daar zeker twee bommen ontploften. Dat blijkt uit de lijst met resultaten.

      In Boston stonden geen Nederlandse topatleten aan de start. Die deden zondag mee aan de marathon van Rotterdam.

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten