donderdag 11 april 2013

'Douwe Egberts wordt Duits'


Foto: ANP
do 11 apr 2013, 14:36

'Douwe Egberts wordt Duits'

door Richard van de Crommert en Edwin van der Schoot

AMSTERDAM - De financiering van het overnamebod door investeerder JAB op Douwe Egberst is rond. Dat melden bronnen. Rabobank doet een flinke duit in het zakje.







    DE Master Blenders 11-04-2013 (17:37)
    12,23EUR+0,91% +0,11
    grafiek
    Naar DE Master Blenders detailpagina
    De belangrijkste financier is echter Morgan Stanley. Daarnaast fungeren BofA/Merrill Lynch en Citigroup als medefinanciers.
    Het bod kan binnen dagen of zelfs uren officieel gelanceerd worden, wanneer overeenstemming bereikt kan worden met het bestuur van DEMB onder leiding van Jan Bennink. Daar leek JAB, het investeringsfonds van de nazaten van de Duitse chemieindustrieel Johan Alfred Benckiser, tot voor kort veel waarde aan te hechten. Indien die overeenstemming vandaag bereikt wordt, dient dat direct gemeld te worden.
    Indien het bod, zoals verwacht, voor €12,75 per aandeel gedaan wordt, wordt DEMB op ongeveer €7,6 miljard gewaardeerd.
    Het bedrijf zou dan binnen een jaar na de luidbejubelde beursgang in Amsterdam (ook begeleid door Rabobank, maar met ABN Amro als listing agent), door JAB met hulp van Rabobank weer van de beurs gehaald worden.
    JAB wordt geleid door de Nederlandse oud Reckitt-Benckiser topman Bart Becht.
    Op 28 maart publiceerde DEMB een persbericht, waarin het meldde in onderhandeling te zijn met JAB over een overname. Jab wil een koffie-imperium bouwen.
    In december kwam Benckiser al tot een deal om Caribou Coffee, voor zo'n $340 miljoen, eerder in 2012 nam het al Peet's Coffee & Tee over, een van de oudste Amerikaanse verkoper van speciale koffie. Voor Peet's moest JAB $974 miljoen neertellen.

    GERELATEERDE ARTIKELEN
    28-03: 
     
    http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/de_master_blenders/21469545/___Douwe_Egberts_wordt_Duits___.html

    Foto: ANP
    vr 12 apr 2013, 11:01

    DFT flits: Kopje koffie van 7,5 miljard euro


    AMSTERDAM - VIDEO Het is definitief: een rijke Duitse familie, Benckiser, neemt Douwe Egberts over voor 7,5 miljard euro. Ronald Veerman, chef van De Financiële Telegraaf, vertelt wat verrassend is aan deze deal.

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten