donderdag 18 april 2013

'60 doden door explosie kunstmestfabriek'

do 18 apr 2013, 06:44

'60 doden door explosie kunstmestfabriek'


WEST - Door de explosie in een kunstmestfabriek donderdag in de Amerikaanse staat Texas zouden 60 doden zijn gevallen en 100 gewonden. Dat meldden diverse Amerikaanse media.

RAMP IN TEXAS

    De oorzaak van de explosie in West bij Waco is vermoedelijk een brand. In de omgeving zijn tientallen huizen verwoest en is een verpleeghuis ingestort. De explosie was even voor 8 uur woensdagavond plaatselijke tijd.
    Het bericht over het aantal doden is afkomstig van het hoofd van de lokale reddingsdiensten. De plaatselijke autoriteiten hebben nog geen officieel dodental gegeven en spreken alleen van minstens 100 gewonden. De chef van de plaatselijke reddingsdiensten repte over 60 doden. De burgemeester van West, Tommy Muska, meldde dat in elk geval vijf of zes brandweerlieden worden vermist die op het moment van de explosie bij de fabriek waren.
    De Amerikaanse geologische dienst USGS registreerde de klap, die een kracht van 2,1 op de schaal van Richter had.
    Oorlogsgebied
    „Er is veel verwoesting. Ik heb zoiets nog nooit gezien.” Dat zei sheriff Parnell McNamara van McLennan County donderdag na de explosie in de kunstmestfabriek in het Amerikaanse plaatsje West. „Het ziet er uit als een oorlogsgebied met overal puin.”
    De verwoestende explosie in de fabriek gebeurde nadat er brand was uitgebroken in het pand. Op een film van een ooggetuige op internet is te zien hoe metershoge vlammen uit de fabriek slaan en hoe het complex vervolgens met enorm geweld uit elkaar spat. De film is een beetje te vergelijken met opnames van de vuurwerkramp in Enschede.
    De plaats Waco werd in 1993 wereldnieuws. Op 19 april in dat jaar vielen honderden agenten van de FBI het gebouw van de sekte Branch Davidians binnen nadat vanuit het pand was geschoten. In het vuurgevecht en de brand die in het gebouw ontstond kwamen 76 sekteleden om het leven. Onder de doden was sekteleider David Koresh.
    Gerelateerde artikelen
    18-04: 
    Lees ook

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten